Oculus Rift trenutno ne deluje (posodobitev: popravek sedaj na voljo)

Posodobitev: Kot nas je opozoril bralec na naši Facebook strani, je sedaj na voljo popravek, ki si ga lahko prenesete tule in naj bi spet spravil Oculus v delovanje.

Uf, kakšen spodrsljaj si je včeraj prvoščila Zuckerbergova ekipa.

Če ste ponosni lastnik virtualne naprave Oculus Rift, ste morda včeraj opazili nekaj nenavadnega. Namreč, med zagonom programa Oculus ste naleteli na napako: “Can’t Reach Oculus Runtime Service.” Ne skrbite, problem ni v vas, ampak pri samemu razvijalcu.

Oculus Rift prehitel HTC Vive

Brihtneži so namreč pozabili obnoviti certifikat v določeni DLL datoteki, ki skrbi za zagon programa. To pomeni, da pri popravilu ni pomagala niti ponovna namestitev programa niti ponoven zagon računalnika. Pri Oculusu se zavedajo težave in se opravičujejo, hkrati pa že iščejo rešitev. A ta ne bo prišla tako zlahka, saj DLL datoteka, potrebna popravka, skrbi za sam zagon programa, ki naj bi prenesel posodobitev. Medtem ko se razvijalci lovijo v tej zanki, Oculus zaenkrat še vedno ostaja popolnoma neuporaben. Delna rešitev je, da svojo sistemsko uro oz. koledar nastavite za par dni nazaj ter ponovno zaženete sistem, a seveda to ni dolgoročna rešitev.

Ne ostane nam drugega, kot da redno pregledujemo sledečo uradno temo in oprezamo za rešitvijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime