PUBG-jeva zaščita pred goljufi povzroča zrušitev igre in težave pri optimizaciji

Players Unknown’s Battlegrounds je prejšnji teden pričel obetavno, saj so prikazali naslednjo mapo ter razodeli svoje načrte v letu 2018. “Veliki šefe”, Gabe Newell, jih je celo pohvalil, saj je PUBG tretje najbolje prodajana igra na Steamu vseh časov.

Razvijalci so že dolgo tega napovedali močan boj proti goljufom, ki kvarijo izkušnjo vsem poštenim igralcem. Njihova zaščita onemogoča uporabo zunanjih programov, kot so grafično orodje ReShade, onemogočili pa so tudi deljenje igre preko Steam Family Share. Posodobljena zaščita je v akcijo nastopila v četrtek in kmalu zatem so se začeli pojavljati problemi.

Igralci poročajo o nepravičnih “banih”, ki kaznujejo povsem nedolžne uporabnike. Prav tako so se pojavili problemi z optimizacijo, kjer sličice na sekundo nikakor ne želijo ostati na stabilni ravni. PUBG se tudi velikokrat zruši povsem naključno in zaenkrat še ni univerzalne rešitve problema.

Razvijalec Bluehole pravi, da se zavedajo problema in da delajo na rešitvi. Razlog za probleme naj bi bili zunanji programi, ki očitno povzročajo konflikt z njihovim naslovom. Priporočajo, da si ogledate sledečo stran za potencialno rešitvijo ter dodate pri svojem antivirusniku med izjemi datoteki “tslgamel in “tslgame_BE”.

A to ne bo poravilo problema pri samih sličicah na sekundo, kot dokazuje ta Reddit tema. Rešitev naj bi bila sistematično ugašanje programov, enega za drugim, in nato ponoven zagon igre.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!