PUBG-jeva zaščita pred goljufi povzroča zrušitev igre in težave pri optimizaciji

Players Unknown’s Battlegrounds je prejšnji teden pričel obetavno, saj so prikazali naslednjo mapo ter razodeli svoje načrte v letu 2018. “Veliki šefe”, Gabe Newell, jih je celo pohvalil, saj je PUBG tretje najbolje prodajana igra na Steamu vseh časov.

Razvijalci so že dolgo tega napovedali močan boj proti goljufom, ki kvarijo izkušnjo vsem poštenim igralcem. Njihova zaščita onemogoča uporabo zunanjih programov, kot so grafično orodje ReShade, onemogočili pa so tudi deljenje igre preko Steam Family Share. Posodobljena zaščita je v akcijo nastopila v četrtek in kmalu zatem so se začeli pojavljati problemi.

Igralci poročajo o nepravičnih “banih”, ki kaznujejo povsem nedolžne uporabnike. Prav tako so se pojavili problemi z optimizacijo, kjer sličice na sekundo nikakor ne želijo ostati na stabilni ravni. PUBG se tudi velikokrat zruši povsem naključno in zaenkrat še ni univerzalne rešitve problema.

Razvijalec Bluehole pravi, da se zavedajo problema in da delajo na rešitvi. Razlog za probleme naj bi bili zunanji programi, ki očitno povzročajo konflikt z njihovim naslovom. Priporočajo, da si ogledate sledečo stran za potencialno rešitvijo ter dodate pri svojem antivirusniku med izjemi datoteki “tslgamel in “tslgame_BE”.

A to ne bo poravilo problema pri samih sličicah na sekundo, kot dokazuje ta Reddit tema. Rešitev naj bi bila sistematično ugašanje programov, enega za drugim, in nato ponoven zagon igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime