Društvo za zaščito živali Ljubljana v svojo peticijo vključilo igro

Društvo za zaščito živali Ljubljana ter zavod Danes sta pričela s kampanjo, kjer poskušata ozaveščati ljudi o baterijski reji kokoš nesnic. Gre za pohvalno gibanje, pri katerem želijo podporo doseči tudi preko igre.

Na spletni strani Kura.si lahko tako odigramo igro, ki prikazuje razburljivo življenje koklje. Pri izbiri igralnega načina imamo na voljo dve opciji: “Zgodba” in “Preživetje”. Igra je precej preprosta, in sicer moramo ob primernem trenutku pritisniti preslednico, da izležemo jajce, zraven pa se lahko premikamo v zelo omejeni kletki. Ko jih izležemo pet ali pa če v kletki preživimo minuto (oba igralna načina sta praktično ista), nas igra vpraša, če želimo napredovati na naslednjo stopnjo, ob pritisku na opcijo “seveda” pa nas pričaka spodnje sporočilo:

Društvo s to igro seveda želi opozoriti na grozljive pogoje, v katerih živijo kokoši. Kot poroča spletna stran delo.si, Slovenci pojemo 10.7 kilograma jajc na prebivalca letno, kjer pa kar 61 % jajc prihaja iz baterijske reje. Takole pravi Nina Bakovnik iz Društva za zaščito živali:

»Kokoši živijo v majhnih kletkah ena ob drugi in v pomanjkanju prostora lahko zgolj vstajajo in se usedajo. V kletkah ostanejo celo življenje in nikoli niso izpuščene.« Prav tako v primerjavi s talno rejo nimajo ločenega prostora za gnezdenje in valjenje jajc, kar je zanje zelo travmatično.

»Naše sporočilo ni, da je talna reja, ki je takoj za baterijsko, bistveno boljša. Nobena reja, ki je namenjena množični proizvodnji jajc, ni idealna za dobrobit živali. A s pozivom k odpovedi prodaje jajc iz baterijske reje, ki je najslabša, želimo narediti prvi korak.”

V Sloveniji so prodajo jajc iz baterijske reje umaknili že v trgovinah Hofer in Lidl, cilj pa je v to prepričati še ostale trgovine ter rejce.

Glede na to, da živimo v kokoški, se spodobi, da za naše kokoši bolje poskrbimo. Peticijo za spremembo lahko podpišete na sledeči povezavi, kjer si lahko preberete tudi več o baterijski reji kokoši.

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime