Asus potrdil razvoj pametnega “gaming” telefona

Med proslavljanjem 100. odprte Asusove trgovine na Filipinih se je pripetil tudi zanimiv intervju.

Asusov globalni direktor, Jerry Shen, je potrdil, da lahko pričakujemo “gaming” telefon njihove znamke. Že nekaj časa so krožile govorice o razvoju Asusovega igričarskega telefona, vendar je bil razvoj izdelka tokrat prvič uradno potrjen.

Žal pa Jerry ni najavil nobenih nadaljnjih informacij, ki bi se tikale samih specifikacij, datuma izida ali same cene. Bo pa zadeva zelo verjetno izšla pod njihovo igričarsko znamko Republic of Gamers.

Project Linda – Razerjev poskus združitve telefona in prenosnika

Razvoj igričarskih telefonov je trenutno v porastu, ta trend pa je začel Razer, ki je razvil precej močno mobilno napravo. Če se bo Asusov izdelek želel kosati z njim, bo potreboval procesor Snapdragon 845, močno pa se bo moral potruditi pri zaslonu, saj Razer Phone vsebuje prikazno sliko 1440×2560 resolucije, ki teče pri frekvenci 120 Hz.

V igričarski segment se je podalo tudi podjetje Xiaomi s svojim telefonom Black Shark. Očitno se je sedaj za spodobno preigravanje popularnih mobilnih različic iger PUBG in Fortnite pojavila resnična potreba po pametnih “gaming” telefonih – zanimivo bo videti, katera podjetja se bodo v bodoče še podala v to tekmo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime