Facebook bo izdal lastno kriptovaluto?

Kriptovalute so v zadnjih mesecih dvignile veliko prahu. Z rednim pojavljanjem v medijih in nevzdržno rastjo sem modrovanje o njih poslušal celo od prodajalk v trgovini.

Facebook si vlaka nikakor ne želi zamuditi in po navedbah virov blizu podjetja resno razmišlja o lastni kriptovaluti. Če jo na trg tudi dejansko lansirajo, bodo kaj hitro postali valuta z najvišjo naklado, saj njihovo platformo uporabljata 2 milijardi uporabnikov. Kot primerjava, obstaja 23 milijonov bitcoin in 33 milijonov ether denarnic.

Uporabljena bo za spletno plačevanje, kar je pričakovano, saj ima Facebook v lasti marketinško platformo, plačevanje pa naj bi omogočalo njihove storitve.

To ne bi bil njihov prvi podvig v to smer, saj so že pred časom ponudili Facebook Credits, način plačevanja za igre in nekatere druge stvari. Poizkus ni uspel in od njega so odstopili po dveh letih.

V podjetju imajo lastno blockchain divizijo, ki jo vodi David Marcus s precejšnim slovesom. V preteklosti je že bil CEO v Paypal in vodilni na projektu Facebook Messenger. Vsekakor izgleda, da z vnovičnim poizkusom mislijo resno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime