STALKER 2 zaenkrat obstaja samo na papirju

Poročali smo že o nenadni napovedi dolgo pričakovane igre STALKER 2, ki ima zaenkrat napovedan datum izida v 2021. A pred nedavnim je na podcastu “How to make games” Sergey Galenkin, ki skrbi za Epic Games igre, razodel nekaj novih novic o prihajajočem nadaljevanju STALKER franšize.

Kakor je povedal v oddaji, je šef razvijalca GSC, Sergey Grigorovich, igro napovedal kar sam, brez da bi se posvetoval z ostalimi člani ekipe. To naj bi bila taktična poteza pred sejmom E3, saj naj bi tako na samem dogodku lažje našel založnika, ki bi mu prikazal samo navdušenje, ustvarjeno z napovedjo igre STALKER 2.

Galenkin pravi, da je STALKER 2 zaenkrat v fazi planiranja in obstaja samo na papirju. Na igri naj bi delala druga ekipa, ki ni ustvarjala GSC-jevega zadnjega naslova, Cossacks 3, in naj bi bila sestavljena iz ljudi, ki so že delali na STALKER franšizi.

Kakor koli že, STALKER 2 je še precej dolgo stran in vprašanje je, če je 2021 realističen datum izida. Spomnimo se, da je originalni STALKER bil napovedan za leto 2003, ta izid pa je zamudil za debela štiri leta, ko je končno izšel v 2007.

Tudi studio GSC je imel precej težav pri razvoju STALKER franšize, kjer je bil pomemben dejavnik sporov sam šef Sergey Grigorovich, ki je očitno glavni tudi pri nadaljevanju. Če vas zanima več o njihovi težavni preteklosti, si lahko ogledate zanimiv dokumentarec spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime