Test prenosnika: Razer Blade Stealth – mala 13.3” zverina

Majhen, lahek, tanek … In še prijeten na dotik.

Te besede sem uporabil v mojem video testu, ko sem opisoval Razer Blade Stealth.

Razer je načeloma poznan po izdelkih za gamerje, v kateri razred pa Blade Stealth ne spada. Je pa zato uporaben za skoraj vse drugo. Predvsem me preseneti dejstvo, da poleg prenosnika dobimo tudi licenco za FL Studio 12 Producer Edition v vrednosti 189 €.

Če pogledamo pod pokrov te mašince, se spodaj skriva:

  • štiri-jedrni Intelov i7 procesor 8. generacije (8550u) @ 1.80 GHz,
  • 16 GB RAM,
  • 256 GB SSD PCIe NVM disk
  • in baterija v velikosti 53.6 Wh, ki je za nekje okoli 7 ur delovanja dovolj.

Grafični vmesnik je Intel UHD 620, kar, kot sem že omenil, ni primerno za igranje iger, je pa zato ta prenosnik namenjen za skoraj vse drugo!

Poleg naštetega imamo tukaj še Killer AC wifi kartico in bluetooth 4.1

Od priklopov najdemo:

  • 2x USB-A 3.0,
  • priključek za slušalke,
  • 1x Thunderbold3 USB-C, na katerega lahko povežemo tudi zunanjo grafično kartico, dodaten ekran, služi pa tudi kot vmesnik za polnjenje baterije in
  • za piko na i je tu še HDMI 2.0 v svoji polni velikosti.

Pogrešam, recimo, čitalec spominskih kartic in pa na trenutke tudi priključek za UTP kabel.

Zaslon … je FANTASTIČEN. Resolucija 3200 x 1800 bo marsikomu vzela dih. Vsaj meni je, ko sem ga prvič odprl. Nekoga zna zmotiti dejstvo, da ima zaslon “glossy” premaz in ni matiran. Povod tega je, ker zaslon deluje popolnoma na dotik. V nekaj dneh testiranja sem se na dotik tako navadil, da ko se obrnem k svojemu prenosniku, vem, da nekaj ne štima. Ta ideja na dotik pride še kako prav, ko zadevo enkrat preizkusiš in vidiš, kako hitreje lahko opravljaš vse, ne da bi se premikal z miško ali drsno ploščico. Ali pa recimo, ko hočeš nekaj narisati, se podpisati in še bi lahko našteval.

Tipkovnica, kot je znano za Razer, brez osvetlitve ne gre. S tem nam Blade Stealth še vedno daje tisti gamerski občutek. Sam nisem igričar, pa me ta osvetlitev hitro povrne v svoje gamerske dni, ko smo še igrali CS 1.6 in podobno.

Sicer sem navajen še na tisto staro tipkovnico na prenosnikih, ko je bila pot pritiska daljša, ampak novim stvarem se pač prilagajamo. Če se še malo vrnem na osvetlitev tipkovnice, nam Razer nudi več opcij osvetlitve, od tega da lahko osvetlitev popolnoma ugasnemo do prižiga osvetlitve na pritisk tipk, valov in podobno.

O sami drsni ploščici nimam kaj veliko povedati, odzivnost za moje potrebe super zadovoljiva, sploh s preciznimi Windows gonilniki. Ampak vedno se vračam, če se le da, na dotik zaslona.

Zvočniki. Stereo. Wohoooo!

Če nimate prostora za dodatno ozvočenje, neradi uporabljate slušalke (ali pa želite, da vas sosedje vsaj malo slišijo), potem sem prepričan, da vam bo zvok tega malčka več kot zadovoljiv!

Če se vrnemo malo na grafiko in zmogljivosti računalnika. Mirne volje lahko delate z aplikacijami, kot so Photoshop, Lightroom in podobno. Procesor, ki je vgrajen v Blade Stealth, je super. Za hec sem med testom urejal slike RAW formata v Lightroomu in ostal sem brez besed. Tekoče, hitro, brez počasnega nalaganja ali izvoza slike v polni resoluciji. Poleg pa sem imel prižgano glasbo na YouTubu in še kar nekaj zavihkov zraven. Kar pa ne morem reči za videoobdelavo, ki je že po prvem testu padla v vodo. Ampak to sem že povedal, ta prenosnik ni namenjen igranju iger in videoobdelavi, ampak vsemu drugemu! Razer sem preizkusil tudi na terenu za DJ-anje s programom Serato DJ Pro, kjer se odreže brez enega samega zatikanja. Vsakemu programu, ki zahteva procesorsko moč, je Razer Blade Stralth kos.

In za konec še kratek povzetek:

Če bi delal samo s fotografijo in glasbo poleg vseh dnevnih pisarniških opravil in uporabo v prostem času, bi se vsekakor odločil za Stealth verzijo, že zaradi vsega, kar sem naštel čisto na začetku. Ker pa sem tik pred nakupom prenosnika za profesionalno obdelavo videoposnetkov, mislim, da se mi bo kmalu pridružil njegov veliki brat, ki ga testiram takoj, ko ga dobim v roke!

Razer Blade Stealth lahko kupite v spletni trgovini Eigre.si, in sicer na sledeči povezavi (tipkovnica ima slovensko gravuro tipk)

Zaključek

Pozitivno:

+ super ekran
+ odzivnost
+ majhen, lahek

Negativno:

– manjka čitalec SD kartic
– ni namenjen poganjanju iger

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Razer je dostavil odličen izdelek a tokrat le ta ni namenjen igričarjem. Kljub temu da mu za poganjanje iger zmanjka moči, je majhen, lahek ter odziven, ponaša pa se še z zaslonom, občutljivim na dotik.Test prenosnika: Razer Blade Stealth – mala 13.3” zverina