Denuvo s tožbo nad krekerja Voksija

DRM zaščita Denuvo je že od samega izida začela buriti igričarske vode. Gre za precej efektivno zaščito videoiger, ki je sicer bila že večkrat zlomljena, a preden so krekerji zaobšli vse njene trike, je preteklo ogromno časa. Vsako zaščito se da slej kot prej zaobiti, česar se zavedajo tudi avtorji te protekcije, a njihova glavna misija ni, da ustvarijo neprebojni ščit, ampak jim je pomembnejše, da igra ostane nezlomljena vsaj dva tedna po izidu, saj se ravno takrat proda največ.

Vseeno pa njihov izdelek ni tako nedolžen, vsaj tako trdi znani kreker Voksi, ki je v preteklosti zaobšel že marsikatero njihovo zaščito. Razkril je, da je Denuvo kodo v igri Assassin’s Creed: Origins tako napihnil, da le-ta močno vpliva na samo optimiziranost igre.

Denuvo je imel njegovega poseganja v njihove izdelke očitno dovolj in tako so kontaktirali bolgarsko policijo, ta pa je krekerja izsledila ter mu zasegla računalnik ter strežnik, poleg tega pa je moral ugasniti svojo stran Revolt.

“Končno se je zgodilo, in reči moram, da ni bilo nepričakovano. Denuvo je kontaktiral bolgarsko policijo, ti pa so zasegli moj PC ter strežnik. Kasneje sem moral na policijsko postajo in se zagovarjati. Kontaktiral sem tudi Denuvo in jim ponudil mirno razrešitev problema, ampak pravijo, da bo imel zadnjo besedo tožilec,” je Voksi povedal na Redditu.

Njegovo lomljenje zaščite je sedaj končano. saj bo pod drobnogledom oblasti in ne bo imel več tako prostih rok, upa pa, da bo njegovo izročilo nadaljeval nekdo drug.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime