Home Gaming Haimrik – Prvi vtisi | Enac’ga pod soncem mu ni korenjaka |

Haimrik – Prvi vtisi | Enac’ga pod soncem mu ni korenjaka |

0
Haimrik – Prvi vtisi | Enac’ga pod soncem mu ni korenjaka |

Veliko razvijalcev iger se trudi, da bi dialog v njihovih igrah dobil večjo vrednost. To je uspelo podjetju Below the Game, ki so igračarski trg obogatili z 2D platformerjem po imenu Haimrik, kjer je beseda močnejša od rezila.


Razvojna ekipa: Below the Game
Založnik: 1C Company
Platforme:
PC
Datum izida: 19. 6. 2018
Cena: 18.99 €

Zvrst: Akcijska ugankarska avantura


Video


Opis

Glavni lik z istim imenom je pisatelj, ki poskuša svoj hobi spremeniti v poklic, a mu to na žalost ne uspeva najbolje. Na srečo fant naleti na knjigo, ki poseduje čarobne moči. V zameno za njegovo kri ga posrka v magičen svet in mu dodeli zmožnost kontroliranja realnosti s pomočjo besed.

Haimriku je dodeljena sposobnost, da besede spreminja v predmete in z njimi premaguje prepreke, ki mu stojijo na poti.

Zgodbo je moč spremljati skozi dejavnosti našega pisca v dveh svetovih. Prvi je resničnost, kjer se lahko sprehajamo po ulicah, raziskujemo temnice ali pa rečemo kakšno besedo ali dve z mimoidočimi. Omenjeni del igre je precej dolgočasen proti magični dimenziji in služi kot opis Haimrikove čarobne knjige. Poleg tega izvemo tudi podrobnosti o tem, kako svet deluje.

Ko pa se podamo v svet zmajev, čarovnikov in lepih princes, pa se situacija povsem obrne. Čeprav se koncept igranja ne spremeni kaj preveč, pa zato postane veliko bolj zabaven. Glavni lik se pod igralčevim vodstvom sprehaja po gradovih, jamah in ulicah, pri tem pa pod njim vidimo zapisano zgodbo, ki se sproti razvija. Haimrik tako sodeluje s samostalniki, ki so mu ponujeni in se z njihovo pomočjo prebije skozi zapletene stopnje igre. Pomagamo si lahko s hladnim orožjem, topovi, ladjami in celo ognjem ter dežjem.

Medtem, ko smo v igri z naslovom Scribblenauts bili odvisni predvsem od svoje domišljije, ta igra ponuja drugačno kravžljanje sivih celic v obliki ugank, ki nas pripeljejo do rešitve. 

Če odmislimo mogočne “šefe”, ki jih premagujemo skozi igro, v spominu najbolj ostane potek zgodbe, ki z večanjem težavnosti ne izgubi svojega čara. Priča smo tudi precej temačnemu humorju, ki pa se mu zlepa ne gre upreti.

Igra je kot celota precej preprosta za razumeti. Kljub svojemu mestoma bizarnemu načinu podajanja zgodbe ostaja sveža in igralcu daje občutek nikoli prej videnega načina igranja.


Zaključek

Čeprav imam o igri precej lepih besed, pa sem nekoliko razočaran nad celo. Za preigravanje tega naslova je namreč treba odšteti dvajset evrov, kar pa je za dobre štiri ure igranja precej denarja. Priporočam, da krvnega pisatelja kupite na kakšni razprodaji, če vam je seveda všeč, kar ste tukaj prebrali.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime