Fortnite postala prva igra, ki podpira igranje prav med vsemi konzolami in PC-jem

“Crossplay” oz. igranje med lastniki konzol PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch ter PC-jem je v zadnjem letu postala precej diskutirana in vroča tema igričarske industrije. Kar je njega dni veljalo za nekaj nemogočega, je začelo podpirati čedalje več podjetij, najbolj trmast med njimi pa je ostal Sony, ki je sicer dovolil igranje med PC in PlayStation 4 lastniki, a nikakor ni dopustil povezave med pristaši konzole Xbox One.

Na dotični problem smo naleteli tudi mi med organizacijo naših Fortnite King of Slovenia turnirjev, saj nikakor nismo vedeli, če bo na tekmovanje prišel eden od tistih petih ljudi, ki si v Sloveniji dejansko lastijo Xbox konzolo in bi jih Murphy povezal z igralci na PlayStation 4.

Tega je sedaj konec, saj se je Sony končno odločil, da bo povezavo med Xbox One omogočil, in tako je Fortnite postal prvi naslov, ki podpira medplatformsko igranje s prav vsemi konzolami. V preteklosti je Rocket League omogočal igranje med PC in Xbox One ali PS4 lastniki, Fortnite pa je pionirski projekt, kjer se bodo lahko večigralsko med sabo udarili pristaši Microsoftovega in Sony tabora.

Držimo fige, da bo v prihodnosti čedalje več naslovov podpiralo to funkcijo, saj bo to lepo vplivalo na populacijo strežnikov tudi mogoče manj popularnih iger, ki se ne prodajo v rekordnih številkah, vendar vseeno ponujajo večigralsko komponento.

Ko smo že pri Fortnitu, ste vedeli, da se bo 13. oktobra odvil zaključni Fortnite turnir v Cineplexxu Kranj? Tako je, še malo in kmalu bo na vrsti dogodek Gaming brez izgovorov #2, več informacij pa lahko odkrijete na sledeči povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime