Mojang z novo igro, Minecraft s posodobitvijo vaščanov

Minecon Earth 2018 je za nami in tako kot vsako leto smo tudi letos dobili ogromno informacij. Pa da ne bomo izgubljali besed, kar skočimo pogledat, kaj je novega.

Nova posodobitev “VILLAGE AND PILLAGE”

Mineva že približno sedem let, odkar so vasi in vaščani dobili večjo spremembo, kar se bo na začetku naslednjega leta spremenilo. Vaščani bodo končno dobili svojo osebnost, ne samo da bo vaščan svoje službe imel popolnoma svoj stil in ne le pobarvanega plašča, prav tako se bodo razlikovali v območjih, v katerih bodo. Ne bodo pa dobili samo novega videza, posodobljeno bo tudi njihovo obnašanje in delovanje ter spremenjen oz. izboljšan sistem trgovanja, kot tudi njihova inteligenca premikanja po vasi in opravljanja svojega dela.

Iz leve proti desni, zgornja vrstica: knjižničar, mesar, duhovnik, kartograf, usnjar in izdelovalec puščic.
Iz leve proti desni, spodnja vrstica: pastir, kmetovalec, ribič, oklepar, orodjar in orožar.

A če že vaščani dobijo svojo podobo, morajo tudi njihove vasi. Te bodo dobile popolnoma nov videz in se bodo tudi tokrat razlikovale po območjih, v katerih so, vendar bodo tokrat imele svoj stil. Tako bodo vasi v gozdu lesene in srednjeveškega videza s strehami, v puščavah pa bodo zgrajene iz peščenjaka s ploščatimi strehami, saj v puščavskem delu Minecrafta ne dežuje.

A vaščani ne bodo živeli brez skrbi, skupaj z zelenimi ter modrimi (potopljenimi) zombiji bodo vasi napadali “pillagerji” oziroma razbojniki. Slednji so nova vrsta groženj tako za vaščane kot tudi za igralce same. O njih še trenutno ni veliko znanega, le to, kar nam uspe razbrati iz pokazanih posnetkov, ki so jih pokazali na konvenciji. Stilsko so podobni že dodanim sovražnikom, kot so čarovnica, maščevalec in evoker.

Razbojnik s samostrelom.

Našli jih bomo lahko naključno po mapi, ko bodo potovali skozi njo, iskali vasi in druge gradnje ter jih napadali in izropali, razen če prej ne najdejo nas. A ti razbojniki potrebujejo tudi nekaj, s čimer bodo razbijali ter se branili oz. napadali. Njihovo unikatno orožje za razbijanje bo prav posebna pošast, trenutno še neimenovana, a razvijalci pravijo, da jo bo pokončati pravi izziv. Njena sposobnost bo, da se zažene in uniči vse pred seboj. Sami razbojniki pa bodo uporabljali tudi samostrel, prav tako novo orožje, ki ga bomo lahko tudi izdelali sami. Ta bo počasnejši od loka, ampak zato tudi močnejši.

Nova posodobitev “Pande in muce”

V koliko bomo morali na posodobljene vasice in vaščane čakati na začetek naslednjega leta, pa bomo še letos dobili manjšo posodobitev, natančneje pred decembrskimi prazniki. Z njo bomo dobili dolgo želene pande, z njimi pa tudi bambusov gozd, ki bo njihov domači kraj. Te pa ne bodo vse enake, obstajale bodo miroljubne ter agresivne, katerim vsekakor ne bomo smeli ukrasti okusnega bambusa.

Minecraft bo dobil pande, ki bodo vsekakor narisale nasmešek marsikateremu igralcu.

Zraven pand bodo posodobljene še muce z veliko spremembami. Prva med njimi bo ta, da bodo sedaj svoja vrsta živali in ne več kot udomačene divje mačke. Nahajale se bodo predvsem pri vaščanih, imele pa bodo 9 različnih podob, zadnja, deveta, pa bo zelo zanimiva. Razvijalci želijo v igro vstaviti podobo muce, ki bo zmagala na tekmovanju, objavljenem kmalu. Tako bo zmagovalka za vedno ostala v igri. Če si želite, da vaša kepa puha za vedno ostane v zgodovini igre, vam priporočamo, da kar sledite uradnim najavam razvijalca.

Zmagovalno območje, tajga

Kot mogoče veste, je tudi med samo konvencijo potekalo glasovanje, ki je določilo, katero območje naj bo posodobljeno najprej. Zmagovalec med puščavo, savano in tajgo je ravno zadnja, ki nam bo prinesla taborniški ogenj, lisice ter sadno grmovje. Več novosti bomo vsekakor izvedeli proti izidu posodobitev, prav tako tudi to točen datum izida.

Minecraft: Dungeons, nova igra

Mojang zna presenetiti in na tokratnem Mineconu so pokazali popolnoma novo igro, imenovano Minecraft: Dungeons. O njej še ne vemo veliko, le to, da bo akcijsko-avanturistična. Prevzeli bomo lahko prevzeli vlogo svojega karakterja, ki ga bomo izboljševali z napredovanjem v temnicah.Če so temnice ročno izdelane ali naključno ustvarjene, še žal ne vemo, bo pa cilj igre rešiti vaščane iz teh. Igro bomo lahko igrali sami ali v ekipi z največ štirimi člani. Vsebovala bo ogromno novih pošasti, kot tudi šefov, za katere se lahko zgodi tudi, da bodo enkrat prikorakali v standardno Minecraft igro. Izdeluje jo majhna skupina, igra pa bo izšla enkrat naslednje leto.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime