World of Warcraft zanimivosti in skrivnosti

Ustvarili smo novo serijo posnetkov, ki bo nosila ime “Ali ste vedeli…”, kjer vam bomo pokušali predstaviti dražljiva dejstva iz različnih iger. Tako vas bomo popeljali na zanimivo potovanje skozi popularne igre in vam skušali predstaviti kakšno skrivnost, za katero morda še niste vedeli.

Prva igra na sporedu bo veleznani MMO, World of Warcraft.

Igralca Vin Diesel ter Paul Walker sta bila strastna igralca

Popularni hollywoodski zvezdi Vin Diesel ter Paul Walker sta očitno bila velika oboževalca avantur v Azeroth svetu. Vin Diesel je že leta nazaj delil posnetek na svoji Facebook strani in očitno dečka nista bila brata samo na filmskih platnih, ampak tudi v igričarskih vodah.

Mila Kunis je bila odvisna od WoW-a

Med igralci je bila tudi popularna filmska zvezda Mila Kunis. Ta je z igranjem morala prenehati, saj pravi, da je postala preprosto zasvojena. A Blizzard nanjo ni pozabil in jo je v dodatku Legion postavil v igro pod imenom Mina Kunis.

Robin Williams je v igri prisoten kot duh

Ko smo že pri igralcih, ne moremo mimo legendarnega Robina Williamsa. Ta je bil velik oboževalec igričarstva in je rad preigraval tudi WoW. Po njegovi tragični smrti ga je Blizzard postavil v špil kot duha (referenca na njegovo vlogo v risanki Aladdin), najdemo pa ga na južnem delu otoka Talador, kjer moramo podrgniti magično svetilko.

Smešna kitajska cenzura

Kitajska verzija WoW-a se malce razlikuje od običajne, saj so njihovi okostnjaki cenzurirani. Običajni nemrtvi namreč za Kitajce ne posedujejo dovolj mesa, kar naj bi promoviralo nezdravo prehrano in zato imajo azijski okostnjaki malce več mesa na sebi.

Epidemija Corrupted Blood

Corrupted Blood incident velja za eno največjih posebnic v World of Warcraft zgodovini. Apokalipsa izvira iz World of Warcraft popravka 1.7, kjer smo v Zul’Gurub “raidu” naleteli na šefa Hakkarja the Soulflayerja.

Pri boju je Hakkar periodično usekal z napadom, ki je vse igralce v raidu omamil ter jim spil kri, s katero se je pozdravil. Edina obramba je bila, da so se igralci zastrupili s Corrupted Blood urokom. Ta se je ob dotiku širil na ostale igralce, in ko je Hakkar poskušal spiti igralčevo kri, ga je ta poškodovala.

Urok je zbledel, ko smo zapustili instanco, in je trajal razmeroma kratek čas. A iznajdljivi igralci so ugotovili, da priklicani ljubljenčki (pets) na sebi ohranijo urok. Tako so lovci zastrupili priklicano zver, jo odpoklicali, se teleportirali v kakšno glavno mesto in pribočnika priklicali nazaj. Ta je začel okužbo prenašati naprej in epidemija se je lahko začela. Ni trajalo dolgo, da je bilo okuženo celotno mesto.

Več o Corrupted Blood incidentu na naši strani.

Haris Pilton ter Ricole Nichie

Večina igralcev pozna NPC-ja Haris Pilton, ki je seveda namig na znano starleto Paris Hilton. A morda ne veste, da se blizu nahaja Ricole Nichie, ki je popolnoma nevidna in edini, ki jo lahko vidi je Priest z opremljenim Eye od Divinity.

Tip na dodatek čakal pred trgovino 36 ur

Igričarji smo strastna bitja in ko pride nov naslov, znajo nekateri kampirati pred trgovinami dolgo, preden se te odpro. Nič drugače ni bilo pri World of Warcraft in strasten igričar je za dodatek Wrath of the Lich King pred trgovino stal kar 36 ur, samo da bi bil prvi na vrsti za nakup. Žal ima zgodba nesrečen konec – ko je prišel do pulta, je bil tako vzburjen, da je padel v nezavest.

Ljudje in Alliance najbolj popularna

Najbolj popularna rasa v igri so Ljudje, Alliance pa je najbolj popularno zavezništvo, saj drži malce več kot polovico populacije. A vse te številke ne spremenijo dejstva, da so totalno bedni. For the Horde!

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Glede Vin Diesel & Paul Walker….
    Vin Diesel je nasplošno velik ljubitelj RPG (večinoma DnD). Če se spomnite filma Riddick, Riddick je bilo ime njegovemu DnD liku. Paula je v igranje pritegnil on.

    Glede Mile. Za to da je igrala WoW se pa lahko zahvalite Macaulay Culkin (fant iz prvih Sam doma filmov) saj sta bila par in je začela igrati WoW zaradi njega. Sicer ne vem če je po končani zvezi še igrala WoW.

  2. Aliansa je bedna? Ali je mogoče beden avtor z kvazi smešnimi subjektivizmi?

    Brez dvoma pa je beden članek, ki je slab prevod angleških ekvivalentov, ki že leta živijo na youtubu.

    • Seveda da na spletu že obstaja ogromno takih stvari, kaj pa dan danes še ne? Finta je, da za določene stvari moraš neki stvari ponavadi slediti npr. v tem primeru WoWu ali pa takemu ustvarjalcu na YouTube-u ali kje drugje. V tem primeru jaz ne sledim nobenemu ne igri niti ne ang. ustvarjalcem, ki delajo tako vsebino in meni je bil ta članek zanimiv.

      Drugače pa živimo v dokaj mali državi in neko avtorsko vsebino na gaming področju je res težko ustvariti. Vedno bo nekaj neka kopija oz. prevod. Pa četudi ni, bo to tako izgledalo, ker je v ang. na tisoče podobnih vsebin.

      Če pa te taka vsebina ne zanima pa te tudi noben ne sili v gledanje. V tem kako se obnašaš zgleda, da je wow tako živa igra, da se take nove stvari dogajajo vsak dan in si pričakoval nekaj novega, v kolikor je WoW že dokaj nizko in še ima le bolj ali manj nostalgične podpornike.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime