Mike Morhaime ne bo več direktor Blizzarda

Samo dva dni nazaj smo pisali o razkritem urniku za letošnji Blizzcon, kjer naj bi razvijalec Blizzard pripravil velika presenečenja, predvsem za oboževalce serije Diablo. Očitno so v rokavu skrivali še eno, saj je Activision danes oznanil, da bo soustanovitelj Blizzarda Mike Morhaime zapustil položaj direktorja, a bo ostal pri podjetju kot svetovalec.

Njegovo vlogo bo prevzel J. Allen Brack, ki je bil do sedaj izvršni producent MMO igre World of Warcraft.

V izjavi za javnost je legendarni Morhaime povedal sledeče:

“Po mnogih letih sodelovanja z najbolj talentiranimi ljudmi v industriji, ki so ustvarili igre in svetove, v katerih se lahko igrate, sem se odločil, da je čas, da nekdo drug vodi Blizzard Entertainment. Sedaj bom delal kot svetovalec podjetju, ki ga imam rad in ga občudujem. Moje dolžnosti pri Blizzardu bo prevzel moj prijatelj, sodelavec, zvesti svetovalec in dolgoletni uslužbenec World of Warcrafta, J. Allen Brack.”

Blizzard Entertainment je bil ustanovljen že leta 1991, a sicer pod drugim imenom. Prvotno podjetje je nastalo pod rokami ustanoviteljev Mika Morhaima, Franka Pearca ter Allena Adhama, razvijalec pa je takrat nosil ime Sillicon & Synapse. V prvih dveh letih delovanja so se osredotočali predvsem na predelave iger za druge sisteme, leta 1993 pa so pod imenom Chaos Studios razvili svoji prvi igri: Rock n’ Roll Racing ter Lost Vikings. Leta 1994 jih je za 6.75 milijona dolarjev kupil Davidson & Associates, ker pa je v New Yorku že obstajalo podjetje Chaos Techonologies, so bili primorani v spremembo imena. Tako se je rodil Blizzard Entertainment ter njihova prva prava uspešnica: Warcraft: Orcs & Humans. Ostalo je zgodovina.

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime