Fortnite dogodek bo streamerjem omogočil zaslužek od svojih oboževalcev

Razvijalec Epic je za svojo igro Fortnite pripravil poseben dogodek, ki pa tokrat ne bo šel toliko na račun samih igralcev ampak se ga bodo predvsem razveselili razni promotorji igre kot so YouTuberji in Twitch streamerji.

Novost se bo imenovala “Support-A-Creator”, ki bo omogočila streamerjem, da zaslužijo nekaj dodatnih denarcev od nakupov svojih oboževalcev.

Ko se bo igralec odpravil v igrino trgovino, bo lahko izbranemu artiklu dodal posebno oznako, ki bo unikatna tistemu “ustvarjalcu” katerega želi podpreti. Slednji bo tako zaslužil odstotke od prodaje vseh, ki pri nakupu z igrino valuto V-bucks uporabijo njegovo oznako, denar pa se bo na njegov račun prilil v resničnih evrih oz. dolarjih.

Ustvarjalec na vsakih 10.000 zapravljenih V-bucksih zasluži 5 zelencev in glede na oboževalske baze nekaterih streamerjev, se zna njihov bančni račun kmalu odebeliti.

Kdo se lahko prijavi za dogodek?

Epic pravi, da ima precej stroga merila za tiste, ki želijo postati “Ustvarjalec” in sodelovati pri dogodku. Potencialni sodelujoči je moral v preteklih 30-ih dneh ustvariti nekakšno Fortnite vsebino, prav tako pa mora imeti na eni od večjih socialnih platform vsaj 1.000 sledilcev in biti zmožen prejeti plačilo.

Potencialni kandidat se mora tudi obnašati v skladu z njihovimi načeli kar pomeni, da mora biti spoštljiv do drugih igralcev in uporabljati Fortnite imena za vsa orožja, obleke in predmete. “Ustvarjalec” ne sme izvajati sovražnega govora ali pa nadlegovati druge igralce, prav tako ne sme biti preveč komercialen oz. uporabljati “spama”.

Ne vemo točno, kako misli Epic nadzorovati vse YouTuberje, ki se zanašajo na “spammanje” svojih gledalcev z opozorili kot so “naročite se” ter “klikni na like” in zanimivo bo videti, koliko bodo dejansko strogi pri svojih merilih.

“Support-A-Creator” bo štartal že danes, trajal pa bo vse do 31. decembra 2018.

Mimogrede, zakaj bi podpirali bogatune tipa Ninja če lahko podprete ustvarjalce vsebine slovenskih korenin? 13. oktobra bomo v Cineplexx Kranj pripravili zaključni Fortnite turnir, poleg tega pa bomo na prizorišče pripeljali večje slovenske YouTuberje kot so popularni Fortnite igralec JureTrsanBlond, Rockstar61, JackontheBox ter Rok Cobl. Namesto zapravljanja virtualne valute, boste lahko našim domačim fantom namenili kakšno besedico vzpodbude ter jim segli v roko od česar bosta imela korist tako ti kot tudi sam “Ustvarjalec”.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime