Priljubljen lik Apu bo zaradi kontroverznosti odstranjen iz serije The Simpsons

Risana serija The Simpsons nas drži pred malimi zasloni že dolgih trideset let in praktično od samega začetka smo se smejali avanturam indijskega prodajalca z dolgim imenom Apu Nahasapeemapetilon.

Ta, sicer precej stranski lik, že dolgo časa buri duhove saj ga mnogi označujejo za rasistično uprizoritev indijskih Američanov. Skozi leta je na njegov račun letelo mnogo pritožb a ustvarjalec serije, Matt Groening, ga je vedno branil na vse pretege. Očitno pa se Apujev čas izteka in glede na govorice, naj bi se Fox odločil dotični karakter preprosto izbrisati iz serije.

Bencin na ogenj je prilil lanski dokumentarec The Problem with Apu, ki ga je ustvaril komik Hari Kondabolu in se osredotoča ravno na rasistično problematiko sicer simpatičnega in uslužnega Apuja. Fox ima očitno ukvarjanja s kontroverznim likom dovolj zato je napočil čas za njegov izbris.

Zadeva še ni uradna a producent Adi Shankar je za spletno stran Indiewire povedal, da je Apujev izbris potrjen iz večih virov, eden od njih pa naj bi celo tesno sodeloval s ustvarjalcem serije Matt Groeningom:

“Potrjeno imam iz večih virov, lik Apuja bodo preprosto odstavili iz serije. Iz tega ne bodo naredili neke pompozne scene ampak ga bodo izbrisali, samo da se izognejo vsem težavam.”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime