Blizzard najavil Diablo Immortal za mobilne telefone ter s tem sprožil val ogorčenja

Se spomnite, ko smo poročali o letošnjem Blizzconu ter o temu, kako ima razvijalec Blizzard velike plane za svojo demonsko serijo Diablo? Vsi smo pričakovali predelavo igre Diablo II, nekateri pa celo najavo Diablo 4. No, napovedani dogodek se je končno odvil in Blizzardu je vendarle uspelo igričarsko skupnost… povsem pustiti na cedilu.

Najavili so namreč mobilno različico Diablo serije, ki se bo imenovala Diablo Immortal, ta pa naj bi bila zgodbovno umeščena med drugi in tretji del. Špil bo razvit v partnerstvu s podjetjem Netease, ki so z Blizzardom v preteklosti že sodelovali predvsem pri področju večigralskih iger na kitajskem trgu.

Zadeva je milo rečeno, čudna. Kot prvo, mobilne verzije ni zahteval skorajda nihče in ravno danes je tudi izšla takšna inačica igre v obliki Diablo 3: Eternal Collection za Nintendo Switch. Uradna najava je na Blizzardovem odru naletela na huronsko neodobravanje. Napovednik je na YouTubu doletela toča palcev navzdol in dejansko so napovednik naložili še enkrat a tudi tokrat se niso mogli izogniti kritikam. Uradni napovednik ima v času pisanja 6k všečkov in kar 185k nevšečkov, kar dovolj pove o pričakovanosti naslova.

Kljub nelagodju se je v enem trenutku vendarle slišal aplavz. Takrat je namreč prišlo vprašanje iz publike: “Ali se gre tule za izven sezonsko prvoaprilsko potegavščino?”

Blizzard je bil očitno povsem nepripravljen na odziv publike, kar je opazno pri Wyatt Chengu, ki naslov tudi napovedal in je pripredstavitvi dajal vtis, da bi rad čim prej zapustil oder.  To je opazno tudi pri vprašanju: “Ali bo Diablo Immortal izšel tudi na PC?” na kar je sledil kar malce vzvišen izgovor: “A vi nimate telefonov?”

Če si vseeno želite Diabla na telefonu, se lahko za igro pred-registrirate na uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime