Blizzard ni pričakoval tako negativnega odziva na Diablo Immortal

Če vsaj malo spremljate igričarsko sceno, ste zagotovo slišali za nedavni spodrsljaj razvijalca Blizzard. Ta je na svojem sejmu Blizzcon pred trdojedrnimi navijači Diablo serije, kljub vsem predvidevanjem, napovedal samo Diablo Immortal, ki bo špil, namenjen ekskluzivno Android ter iPhone mobilnim napravam.

Da greš takšen naslov najaviti na glavnem odru pred primarno PC publiko, ki težko pričakuje Diablo 4, je bila pametna ideja samo nekomu, ki sedi v pisarni in sploh ne spremlja svoje skupnosti. Odziv igralcev je bil močno negativen, YouTube posnetki so bili masovno “ne-všečkani”, veliko ljudi pa je se je javno obvezalo, da nikoli več ne kupijo nobenega Blizzardovega izdelka.

Soustanovitelj Blizzarda, Allen Adham, je za spletno stran Kotaku povedal, da so sicer pričakovali negativen odziv ampak ne na takšni stopnji.

“Vemo, da je naša publika strastno zavezana PC-jem in konzolam. Podoben odziv smo videli, ko smo Diablo prenesli na konzole ter pri oznanitvi igre Hearthstone. Igralci ljubijo kar ljubijo in hočejo kar hočejo. Ta njihova strast nas žene in jo tudi čutimo. Zato delamo igre, zato jih izdelujemo že skoraj tri desetletja in zato je naša skupnost tako strastna glede naših franšiz. Razumem njihova čustva in si želim, da bi lahko z njimi delili vse te neverjetne stvari, ki jih delamo – in s tem ne mislim samo na Diablo franšizo.”

Allen pravi, da se zaveda, da oboževalce zanima še posebej ena stvar a je žal še prezgodaj za najavo. Potrdil je, da ekipa dela na večih Diablo projektih in da Immortal ne bo na nikakršen način zaviral razvoj drugih Diablo projektov.

Osebno menim, da Diablo Immortal je pač mobilna igra za katero bo mnogim igralcem vseeno. Vraga, tudi Bethesda je najavila mobilno igro Blades za svojo Elder Scrolls franšizo ter Fallout: Shelter in čeprav so tam tudi strastni oboževalci serij, takšnega razburjanja ni bilo. Zakaj? Ker zadeve niso najavljali mesece prej kot neko ogromno stvar saj so se zavedali, kakšen negativen odziv lahko prejmejo. Na letošnjem E3 sejmu so najavili The Elder Scrolls: Blades, čemur je hitro sledil napovednik za The Elder Scolls VI. Ta v bistvu ni pokazal nič a je vsaj malce umiril čakanje in oboževalcem umiril strahove, da slučajno ne bi delali na naslovu.

In točno to, bi moral storiti Blizzard, samo uradno napovedati Diablo 4 s kratkim dražilnikom ter nato napovedati Diablo Immortal. A žal so raje šokirano publiko vprašali: “a vi nimate telefonov?”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime