Microsoft se odpravil po nakupih ter nabavil razvijalca Obsidian Entertainment ter inXile Entertainment

Microsoft se pospešeno pripravlja za spopad konzol naslednje generacije in čeprav je Xbox One celokupno bitko izgubil, zna biti njegov naslednik precej bolje podkrepljen z ekskluzivami.

Založnik se je odpravil po nakupih in v relativno kratkem času pokupil ogromno število razvijalcev. Med njimi denimo najdemo studio Playground Games (serija Forza), Undead Labs (State of Decay) ter Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice).

Dolgo časa so krožile govorice, da bo kmalu pod njih spadal tudi priznani izdelovalec RPG iger Obsidian Enteratainment in včeraj so govorice postale resničnost. Obsidian, ki je v preteklosti razvil legendarne naslove kot so Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords ter Fallout: New Vegas in nedavno svojo lastno franšizo Pillars of Eternity, sedaj spada v Microsoftovo družino. A to še ni vse, saj so na svojo stran zvabili tudi razvijalca inExile Entertainment, kateri stoji za igrami kot so Torment: Tides of Numenera, Wasteland 2 ter Bard’s Tale IV.

Oba razvijalca sta se posluževala Kickstarterja za izdelavo svojih naslovov a očitno to ni bilo dovolj. Še posebej je to očitno pri Obsidianu, čigar naslov Pillars of Eternity 2: Deadfire se naj bi prodal v samo 110.000 izvodih, kar naj bi bilo močno pod pričakovanji.

Kakorkoli že, sedaj bosta oba razvijalca lahko bolje dihala saj jima končno ne bo konstanto grozil bankrot in upamo, da jim spet zaživijo tudi ustvarjalne žilice.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime