Home Gaming Microsoft kupuje Obsidian Entertainment

Microsoft kupuje Obsidian Entertainment

0
Microsoft kupuje Obsidian Entertainment

Zaenkrat so to sicer še nepotrjene govorice a naj bi bile precej zanesljive. Trije različni viri so namreč stopili do spletne stran Kotaku in jim zaupali, da se je razvijalec Obsidian Entertainment blizu dogovora z Microsoftom.

Studio, ki je v preteklosti spočel kar nekaj legendarnih naslovov, med njimi Knights of the Old Republic 2, Fallout: New Vegas ter serijo Pillars of Eternity naj bi tako kmalu prešel v Microsoftovo last in kakor zatrjujejo viri, naj bi bila pogodba že 90% dokončana.

Obsidian je bil do sedaj neodvisen studio, ki je za svoje projekte denar pridno nabiral na platformah Kickstarter ter Figg. A govorice so, da se njihov zadnji naslov, Pillars of Eternity 2, kljub kritiško ugodnemu odzivu ni prodal ravno najbolje.

Roko na srce se slavni RPG razvijalec že od začetka svojega obstoja bori s finančnimi težavami, zanimivo pa je, da je ravno Microsoft bil krivec za njihovo skorajšnje zaprtje leta 2012. Takrat so namreč najeli Obsidian za ustvaritev projekta Stormlands, ki bi na Xbox One prinesel novo ekskluzivo ter seveda RPG oboževalce a si je globoko med razvojem igre premislil, Stormlands je bil preklican in Obsidian se je znašel pred skorajšnjim zaprtjem. Takrat jih je rešila Kickstarter platforma in spočeli so lahko Pillars of Eternity, ki jih je potegnil iz finančne luknje.

Stare zamere so očitno sedaj pozabljene, videti pa je, da se Microsoft pospešeno pripravlja za spopad naslednje generacije konzol. Tako so pred kratkim kupili kar štiri razvijalce kot so Ninja Theory (Hellblade) ter Playground (Forza Horizon), nakup Obsidiana pa bi bila naslednja logična poteza, saj Xboxu močno manjka kvalitetnih ekskluziv, še posebej RPG-jev.

Kaj to pomeni za prihodnost Pillars of Eternity franšize še ni znano zato raje počakajmo na uradno potrditev govoric.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime