POP TV v oddaji Preverjeno presenetil z zelo zanimivim prispevkom na temo E-športa

Če ste včeraj zvečer slučajno žulili daljinec v roki in ste po naključju preklopili ravno takrat na program POP TV-ja, ste zagotovo navili glasnost televizorja navzgor, ob prispevku oddaje Preverjeno.

Tokratna tema je bila na temo E-športa in zadeva je bila presenetljivo zanimiva, še bolj pa je presenetila dolžina prispevka, saj je tema igričarstva ponavadi bila bolj stranska vsebina, ki je bila omenjena tako bolj mimogredno. Čeprav je Slovenija v primerjavi s Korejo, ZDA, Francijo in Nemčijo še precej v zaostanku, moramo vseeno pohvaliti naše medije, ki v zadnjih letih temo E-športa poskušajo postaviti pod žaromete.

Očitno je tudi v našo malo Kokoško prišla vest, da je o tej sceni vredno govoriti in da znajo takšni prispevki privabiti več ljudi pred televizijske zaslone, ki morda nočejo dnevno poslušati o grozotah sveta ter o temu, kakšen pasulj si je danes skuhal Luka Dončić.

Kljub temu si prispevek vseeno zasluži nekaj graje. Pohvalno je, da so pred kamere zvabili večja imena slovenske igričarske industrije kot so Phaxi, Jure Anzeljc ter Tohaj a preveč so v ospredje porivali dejstvo o samem denarju ter zaslužku. Celoten prispevek je močno namigoval na dejstvo tipa: “ste vedeli, da igrajo igre? Ampak za denar?!”, katero se je pojavljalo skozi celoten video. Prav tako bi radi videli vsaj enkrat, da se glavni medij spravi pokrivati spekter video iger in da ne omenja, kako znajo igre uničiti življenja in kako lahko postaneš zasvojen, čemur sledi prodajanje ledvice za mesečno naročnino WoW-a. In ne, niso “igrice” ampak IGRE, tako kot ne beremo doma knjigice in v kino ne gremo gledat filmčka. Ta pomanjševalnica se morda zdi nedolžna na prvi pogled a je eden od razlogov, da starejši ter ne-igričarska publika igre dovzemajo kot neka otroško zadevo, ki jo igrajo lahko samo desetletniki.

Kakorkoli že, naša majhna stran GAMINGSI si že nekaj časa poskuša razširiti igričarsko kulturo po Sloveniji in če se malo pohvalimo, smo opazili, da ob našem bolj izdatnem ustvarjanju raznih dogodkov, tudi mediji čedalje več poročajo o gaming sceni v Sloveniji. Morda se gre samo za naključje, morda pa smo ravno mi premaknili našo igričarsko zavest vsaj centimeter naprej in na to smo lahko prekleto ponosni.

Originalni video ter spremljajoči članek si lahko ogledate na spletni strani 24ur.com.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime