Bethesda se sooča s skupinsko tožbo, saj zavrača vračilo denarja za igro Fallout 76

Ajoj, ta mesec zagotovo ni bil dober za Bethesdo ter njihov najnovejši naslov Fallout 76. Igro kritizirajo tako stari kot tudi novi igralci serije, na Metacriticu pa drži sramotno nizko oceno. Zaradi tega se je tudi cena špila občutno znižala saj se je na Amazonu pojavila že za samo 35$.

Fallout 76 lahko kupimo samo preko njihove trgovine in ne preko Steama zato je tu nastala težava glede vračila denarja. Kot vsi vemo, lahko na Steamu igro preizkusimo in če imamo igralnega časa manj kot dve uri, lahko zahtevamo povrnitev stroškov.

Bethesdina trgovina te opcije ne ponuja zato manjka tudi vračilo denarja. Seveda to v letu 2018 ni sprejemljivo sploh in tudi prav je tako, zato se nad Bethesdo trenutno zgrinjajo črni oblaki v obliki skupinske tožbe.

Odvetniška pisarna Migliaccio & Rathod LLP je sporočila sledeče:

“Migliaccio & Rathod LLP trenutno preiskuje Bethesda Game Studios zaradi izida močno hroščate igre Fallout 76 in zaradi njihove zavrnitve vračila denarja PC igralcem, za katere je igra neigralna kot posledica njenih tehničnih problemov.”

Vse se je začelo, ko je uporabnik na Redditu kontaktiral Bethesdo glede vračila denarja in ti so mu obljubili, da bodo s procesom refundacije pričeli takoj naslednji dan. A so si očitno premislili, kajti uporabnik za povrnitev nakazanega ni bil upravičen ker si je že prenesel igro iz njihovih strežnikov?!

Zgornje zapisano je precej skregano z logiko, saj mora človek seveda najprej preizkusiti produkt preden vidi, da ne deluje. To naj bi bil samo eden od primerov, kjer je bilo zavrnjeno vračilo denarja in odvetniški firmi se je zdel to dovolj velik razlog, da poskušajo razvijalca tudi tožiti.

Kakšen še bo razplet te drame bomo zagotovo še poročali v prihodnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime