Na vseh McDonald’s zaslonih na dotik odkrit… Kakec

Zagotovo ste opazili v vseh McDonald poslovalnicah novo pridobljeno tehnološko igračko v obliki ogromnih naročitvenih zaslonov na dotik, kjer lahko ekspresno naročimo svojo hrano ter se nato po trgovini sprehajamo z čudnim, futuristično oblikovanim frizbijem.

Zasloni na dotik so precej inovativni čeprav bi lahko še malce dodelali svoj uporabniški vmesnik. A pozor, preden zagrizete v sveže pridobljeno rjavo vrečko, bi si bilo morda bolje oprati roke.

Spletna stran metro.co.uk je namreč v Angliji izvedla zanimivo raziskavo, kjer so preverili, koliko točno so te naprave sploh higienične. In rezultati niso bili ravno navdušujoči saj so prav na vsakem zaslonu odkrili koliformne bakterije, ki jih ponavadi najdemo… No, v kakcu.

Višji predavatelj iz mikrobiologije na Univerzi London Metropolitan je povedal sledeče:

“Vsi smo bili presenečeni, koliko črevesnih ter fekalnih bakterij je bilo odkritih na teh zaslonih. Te bakterije ponavadi ustvarijo takšne infekcije, ki jih ljudje poberejo v bolnišnicah.”

Če se to dogaja pri njih, je verjetno isto tudi pri nas zato je morda pametno, da pred prevzemom naročila, poskrbimo tudi za higieno svojih rok.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime