Bethesdina stran za podpora razkrila uporabniške podatke ter njihove kreditne kartice

Rad bi se osebno zahvalil razvijalcu Bethesda, saj v teh dnevih, ko ni zanimivih dogajanj v igričarski industriji, prav oni skrbijo, da imam na voljo svežo, dnevno vsebino vseh njihovih lumparij.

Malce manj so verjetno navdušeni vse njihove stranke, katere nekdaj priljubljeni razvijalec razočara na dnevni ravni.

Po slabem nastopu njihove igre Fallout 76 ter bedarij z lažnim oglaševanjem njihove posebne verzije igre Power Armor Edition, je izgledalo, da so končno sprevideli vse svoje napake in da bodo stranke vendarle dobile tisto, kar jim je bilo obljubljeno.

Vse do danes. Namreč vsi, ki so želeli zamenjavo za svojo najlonsko vrečo, so morali na njihovi na njihovi strani odpreti “Support Ticket” in če ste bili slučajno včeraj radovedni in preverili, kje točno stojite v razrešitvi vašega problema, ste naleteli na nekaj, česar ne bi smeli videti. Namreč Bethesdina stran je namesto samo vašega, razkrila status podpore vseh, ki so vložili ta nesrečni “Ticket”.

To pomeni, da so nekateri imeli za nekaj časa dostop do vseh podatkov drugih uporabnikov kot so njihovo uporabniško ime, e-mail naslov ter druge podatke.

Za nadomestilo vreče so uporabniki morali poslati tudi skenirane račune nakupa, na katerih se je lahko razločilo tudi delne podatke kreditnih kartic.

Bethesda je sicer napako hitro opazila, stran podpore ugasnila ter popravila napako. Vsem strankam so se prek Twitterja tudi uradno opravičili, pravijo tudi, da bodo prizadete stranke tudi kontaktirali.

Opravičilo gor ali dol, gre se za hud poseg v zasebnost uporabnikov in ne bi me presenečalo, če razvijalca doleti kakšna tožba.

Mnogi se sprašujejo, kaj za vraga se zadnje čase dogaja v Bethesdi saj takšno število napak ter traparij počasi ne more biti več naključje. Bodo v nadomestne vreče po nesreči zapakirali antraks? Ali pa bodo v naslednjo posodobitev vključili virus?

Na tej stopnji me ne bi presenečalo nič več.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime