Kitajci banali PUBG, Fortnite, Ring of Elysium ter Paladins

Kitajci so se očitno naveličali Battley Royale iger do te mere, da jih bodo prepovedali kar z zakonom. Stavek se sliši povsem absurden a kot kaže, je vsaj na pol resničen.

Kitajska je namreč že pred časom ustanovila komite, ki si je za nalogo zadal pregledati etičnost ponujenih iger. V nos jim gre predvsem nasilje ter nerealni prikaz igričarskih likov, ki naj bi kvarno vplivali na razvoj kitajske mladeži.

Od vseh iger so izbrali 20 naslovov, ki kršijo njihova načela. Nekaj od njih je potrebno samo popraviti, kot je denimo World of Warcraft zaradi toksičnega pogovornega okna. Tu sta še igri League of Legends, Paladins in Overwatch, ki naj bi prikazovali preveč razgaljene ženske like.

A potem pa je tu 9 naslovov, ki naj bi jih vlada naravnost prepovedala igrati in naj bi kmalu izgubile vse kitajske igralce (razen tistih na VPN-ih). Tu gre za praktično vse popularne Battle Royale igre kot so Fortnite, PUBG, Ring of Elysium ter H1Z1.

Pri vseh njih je skupno to, da naj bi vsebovale kri ter vulgarno vsebino. Lahko me tepete z naostrenim kartonom ampak sam v Fortnite še nisem odkril prisotne nobene krvi, vulgarnost pa mi je v dotični igri tudi neznanka. No, razen če gledaš nekatere streamerje, kar pa spet ni krivda same igre.

Treba je izpostaviti, da se gre zaenkrat samo za govorice. Spodnja tabela se je najprej pojavila na Redditu a naj bi prišla iz zanesljivega vira.

Nihče od prizadetih razvijalcev še ni uradno potrdil te novice a če se izkaže za resnično, bo to močno zabolelo založnika Tencent. Od dvajsetih iger, si jih Tencent lasti kar šest, medtem ko zna udarec čutiti tudi Blizzard, saj na tabeli vsebuje 3 naslove.

Ko bo zadeva uradno potrjena (ali ovržena) vas bomo zagotovo obvestili tudi pri nas.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

4 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime