Metro 2033 film preklican saj ga je želel scenarist “amerikanizirati”

Če ste ljubitelj radioaktivnih pokrajin, ste zagotovo poprijeli za franšizo STALKER, preigrali vse tri dele ter nato naložili še kakšen mod. A to ni edina serija iger, ki svoje post-apokaliptično okolje uprizori v turobni Rusiji.

Govorim seveda o dvojcu iger Metro 2033 ter Metro: Last Light, ki odprte nivoje Zalezovalca, zamenjajo za bolj linearne stopnje, ki pa so vrhunsko sestavljene.

Špila izvirata iz knjig, pod katere se je podpisal pisatelj Dmitry Glukhovsky, ta pa je skupaj s produkcijsko hišo MGM leta 2016 najavil istoimenski film.

Ta pa je bil žal pred kratkim preklican saj se Dmitry ni strinjal z odločitvami studia. MGM je želel film preseliti iz okolice Moskve v ameriški Washington, kar pa ustvarjalcu franšize ni bilo po godu.

“Veliko stvari preprosto ni delovalo v okolici Washingtona. V Washingtonu ne morejo delovati naciji, ne morejo delovati komunisti, ne morejo delovati niti The Dark Ones. Washington je črno mesto. To ni aluzija, ki jo želim imeti ampak metafora splošne ksenofobije, ne leti pa ta komentar na afroameričane. Tako, da ni delovalo. Morali bi zamenjati The Dark Ones z neko naključno zverjo in če te ne zgledajo človeško, celotna štorija ksenofobije ne deluje, kar pa je zame, kot internacionalista, zelo pomembno.”

Tako očitno še nekaj časa ne bo na spregled Metro filma, a Dmitry pravi, da upanje še ni zamrlo. Upa, da bo prihajajoči Metro Exodus približal serijo bolj splošni publiki, kar bi botrovalo k novemu zagonu filma.

Metro Exodus bo izšel 22. februarja 2019.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime