Netflix bo za pravico do predvajanja serije Friends v 2019 plačal 100 milijonov dolarjev

Televizijska platforma Netflix ima v svoji ponudbi res ogromno število filmov in serij a upal bi si staviti, da je serija Friends ena bolj popularnih zadev, ki jih držijo v svoji knjižici.

Friends, ki je svoj zadnji del posnela leta 2004, še danes ostaja hudo popularna zadeva. Ta humoristična serija poseduje preprost humor, ki ne zastara in za razliko od nekaterih drugih franšiz iz devetdesetih, so Prijatelji popularni tudi pri manjši publiki.

Serijo si lasti gigant AT&T, ki je junija kupil Time Warner in je tako pod okrilje dobil HBO ter Warner Bros in s tem tudi seveda Prijatelje. Slednji, celo 14 let po izidu, samo zaradi licence prinesejo okoli 1 milijardo dolarjev dobička, od tega vsak od šestih igralcev prejme letno okoli 20 milijonov dolarjev. Lep dobiček, za katerega ti dobesedno ni treba storiti nič.

Nič čudnega potem, da se Netflix na vse pretege bori obdržati serijo v svoji ponudbi.

Njihova pogodba se bo iztekla do konca 2018 in čeprav je Netflix prej letno Time Warnerju plačeval dajatev okoli 30 milijonov dolarjev za pravice predvajanja, bo v letu 2019 potrebno bolj široko odpreti svoj mošnjiček.

Trik je v temu, da AT&T odpira svojo predvajalno platformo, kjer želi seveda ekskluzivno ponujati ravno Prijatelje, zato je licenčnina grozovito narasla. Vseeno pa je očitno serija Friends tako popularna in zahtevana, da bo samo za 2019, Netflix odštel kar 100 milijonov dolarjev.

Koliko časa bo Netflix lahko odšteval tako visoke denarce je precej vprašljivo, saj čedalje več ponudnikov odpira svoje platforme. Kmalu bo svojo odprl tudi Disney v obliki Disney+, kar bo pošteno oklestilo knjižnico velikega N-ja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime