PewDiePie podporniki ponovno napadli tiskalnike, tokrat še bolj obsežno

Se še spomnite, ko smo nedolgo tega poročali o napadu “hekerjev” na nič hudega sluteče tiskalnike?

Napad ni bil zlonamerne narave, saj je za akcijo stal samo en tipček, ki pa je velik podpornik trenutno še vedno najbolj popularnega YouTuberja, Šveda, ki sliši na ime PewDiePie.

Ta je trenutno sredi srdite bitke s indijskim kanalom T-Series in njegovi podporniki se na vse pretege trudijo premagati indijskega osvajalca.

Tako se je skupinica zopet spravila sporočilo razširiti preko tiskalnikov in če so jih prejšnji zasužnjili okoli 50.000, so jih tokrat 100.000.

Sporočilo je bilo tudi tokrat isto, lastnike printerjev so nagovarjali za naročitev na PewDiePiejev kanal in za odnaročitev od T-Seriesa.

Kakor so hekerji povedali BBC-ju, so s tem želeli tudi ljudem pokazati, kako ranljive so njihovi tiskalniki. Pravijo, da bi lahko napadli tudi “firmware” naprave, kamor bi lahko poslali ukaz zapisovanja podatkov v čip, kar bi povzročilo da bi ta na koncu pregorel in tiskalnik postal neuporaben.

Tako kot nazadnje, so tudi tokrat presenečeni lastniki začeli objavljati slike nepovabljenih tiskov in očitno je, da nihče od njih ne kuha globlje zamere. 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime