Blizzard svojim zaposlenim nudi denar, da zapustijo podjetje

Če vsaj malce spremljate igričarsko industrijo ali pa vsaj našo stran, potem ste zagotovo že seznanjeni s tem, da se popularni razvijalec Blizzard spreminja.

Predvsem je očitno, da v podjetju čedalje večjo vlogo prevzema založnik Activision in ta je začel sekati finance levo in desno.

Ena njihovih zadnjih pogruntavščin je tako program “Career Crossroads”. Ta je bil v bistvu sprva namenjen samo osebju iz podpore strank in ponuja denarno nadomestilo vsakemu članu, ki prostovoljno zapusti svojo zaposlitev pri Blizzardu.

Da je lahko zaposleni izkoristil to ugodnost, je moral najprej vsaj 5 let vztrajati na svojem delovnem položaju. Blizzard je sedaj “Career Crossroads” ponudil še IT ter Q&A osebju ter zmanjšal potrebno število let za kvalificiranje v ta bonus.

Kot pravijo anonimni viri iz podjetja, naj bi tako pred kratkim zapustilo podjetje že preko 100 zaposlenih. Blizzard je denarno nadomestilo postopoma večal in kmalu je ponudba postala tako privlačna, da se jim zaposleni niso več mogli upreti:

“Predobra ponudba je bila, da bi jo zavrnil. Ne me narobe razumeti, to je bilo prostovoljno. Ampak ko pred sabo vedno znova vidiš večji kupček denarja, začneš zgubljati upanje in ne moreš več videti dobre situacije v prihodnosti.”

Activision naj bi se tako izognil negativni publiciteti, ki bi jo zagotovo prejel, če bi kar začel odpuščati zaposlene a vseeno je nova smer Blizzarda jasna: zmanjšati zapravljanje in optimizirati finančno pot razvijalca.

Koliko bodo zaradi tega trpele že obstoječe ter nadaljnje igre, bomo še videli v 2019.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime