Prvi vpogled v zložljivi zaslon med praktično uporabo

Leto 2019 bo na mobilnem trgu očitno zavito v upogljive oz. zložljive zaslone.

Govorice so, da praktično vsi večji proizvajalci ciljajo na to tehnologijo za svoje zastavonošne izdelke, med katerimi prednjači predvsem Samsung.

Slednji je sicer svoj zložljivi zaslon prikazal prvi, a precej na hitro in čeprav je zadeva impresivna, ni ravno prikazala praktične uporabe.

Povsem nepričakovano pa se je v to dirko ekranov vključil tudi kitajski proizvajalec Xiaomi, kateremu je par dni nazaj “ušel” posnetek praktične uporabe takšnega zaslona.

Da smo si na jasnem, zadeva zna biti neresnična a po videu sodeč, se gre za povsem legitimen izdelek.

Posnetek je na Twitterju prikazal uporabnik Evan Blass in v njemu lahko vidimo, kako nekdo uporablja aplikacijo Google Maps v obliki tablice.

Nato prepogne en del ekrana in aplikacija se instantno prilagodi na nove dimenzije. Malce kasneje se zloži še drugi del zaslona in kar naenkrat imamo pred sabo dimenzije navadnega mobilnika.

Da je naprava od proizvajalca Xiaomi je vidno zaradi operacijskega sistema, kateri je MIUI 10 in ga najdemo na napravah kitajskega podjetja. Seveda bi bilo mogoče MIUI 10 naložiti tudi na napravo kakšne druge znamke zato tudi Xiaomi, kot lastnik tega zložljivega gizma, ni 100% potrjen.

Sejem CES 2019 je samo še nekaj dni stran in morda prav tam izvemo kakšne nove podrobnosti tega izdelka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime