Samsung predstavil pošasten, kar 219 inčni televizor The Wall

Nekaj časa nazaj smo pisali o ogromnem televizorju podjetja NVIDIA, ki bo z 65 inči ter igričarskimi lastnostmi kot so G-Sync ter 144 osveževalna frekvenca, zagotovo razveselil vsakega igričarja, ki si želi svoje gaming užitke doživeti na čim večjem zaslonu.

V rek “velikost ni vse” pa ne verjame Samsung, ki je nedavno najavil naravnost pošastni nov televizor, ki mu je nadel kar ime The Wall.

V bistvu je Samsung najavil več zaslonov, med njimi prednjačita 75 in 219 inčna zaslona, ki bosta nosila ime The Wall, poleg tega pa bo na voljo še zaslon The Widow, ki bo pa zaslugi svoje modularnosti na voljo v večih različicah. Vsi trije bodo zgrajeni na novi tehnologiji, imenovani MicroLED.

Ta vsebuje milijone neorganskih rdečih, zelenih in modrih mikroskopskih LED čipov, ti pa oddajajo svojo svetlobo in s tem sproducirajo sliko na zaslonu.

Princip je podoben OLED televizorjem, Samsung pravi, da so preko MicroLED tehnologije dobili skorajda popolne rezultata pri črnini, poleg tega pa njihova tehnologija odpravi “burn in” slike ter naj bi omogočala večjo dolgoživost, kar sta že dolgo časa hibi OLED zaslonov.

The Wall zaslona naj bi ponujala 4K UHD resolucijo medtem ko naj bi 219 inčna verzija ponujala še nekaj nad tem. Čudno je, da niso uporabili oznake za 8K, ki je na letošnjem sejmu CES bil prisoten skorajda povsod in v letu 2019 bomo končno dobili tudi prve komercialne verzije te tehnologije.

Pa cena in datum izida? Uradnega ni bilo razodetega nič, a lahko vsaj približno ugibamo. Samsung je sicer že lani razodel The Wall a tisti je bil velikosti “samo” 146 inča in so ga analitiki ocenili na okoli 100.000$.

Največji “realni” približek je Samsungov 75 inčni 8K QLED TV, ki je kupce obral za okoli 15.000$ a ta je uporabljal tradicionalno LED-LCD tehnologijo. Tako bi znala 75 inčna MicroLED inačica stati preko 20.000$, medtem ko bo 219 inčna verjetno zahtevala obe ledvice pa še to ne bo dovolj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime