Ledger najavil Nano X – novo kripto denarnico, z Bluetooth povezljivostjo

Vsi vemo, da je najvarnejše mesto za vse vaše digitalne kovance v namenski, “offline” denarnici.

Ravno takšne izdelke izdeluje podjetje Ledger, katero je na letošnjem sejmu CES 2019 najavilo njihov nov zastavonošni izdelek, Ledger Nano X.

Njihove strojne denarnice so majhne USB naprave, ki vsebujejo majhen ekran, preko katerega lahko odobrimo prenos. Tako predstavljajo nekakšno alternativo metodam kot so denarnice v oblaku, vsebujejo pa tudi “cold storage”.

Ledger Nano X ima preurejen uporabniški vmesnik in večji vgrajeni zaslon, ponuja pa tudi veliko večjo hrambo podatkov, saj bo naenkrat lahko držala 100 različnih kripto valut.

Vse lepo in prav a podjetje se je v novinca odločilo zapakirati tudi Bluetooth povezljivost, kar je velika rdeča zastavica.

Modrozobna povezljivost naj bi nam omogočala povezavo z mobilno aplikacijo Ledger Live Mobile, ta bo na voljo 28. januraja za iOS ter Android naprave, preko nje pa naj bi uporabnik lahko preverjal stanje računov, upravljal s transakcijami, moč pa naj bi bilo tudi namestiti ali odstraniti aplikacije na Nano X, brez da bi bili primorani napravo vključiti v PC.

Problem je, da je Bluetooth povezljivost divje nezavarovana zato ta funkcija naredi iz Nano X kar velik rizični faktor.

Če vam varnost ni pomemben faktor, si lahko svoj Nano X rezervirate na sledeči povezavi, za precej nizko ceno 119 €.

Izdelek naj bi prednaročnikom začeli pošiljati marca 2019.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime