Bungie vzel Usodo v svoje roke ter se ločil od založnika Activision

Založnik Activision se zadnje čase pojavlja na naslovnicah praktično vseh igričarskih medjiev a na žalost bolj kot ne v negativnem smislu.

Activision je sicer v partnerstvu z razvijalcem Blizzardom in kontroverzija z najavo mobilne igre Diablo Immortal naj bi bila prav njihova krivda.

Založnik je v preteklosti namreč izjavil, da bodo vsi njihovi naslovi vsebovali mikrotransakcije, medtem ko je njihov predsednik celo izjavil, da po njegovem igralcem zaračunavajo premalo.

Activision si je lastil tudi razvijalca Bungie ter njihovo serijo Destiny. Ta je bila v obliki dvojke močno kritizirana prav zaradi svojih številnih mikrotransakcij čeprav so se mnogim igralcem priljubili, ko so za določen čas ponudili špil popolnoma brezplačno, odlična pa je bila tudi njihova razširitev Forsaken.

Po osmih letih pa se je Bungie odločil, da želi svojo svobodo in se je včeraj ločil od Activisiona. Pravice do serije Destiny bodo zadržali in nekdanji razvijalec Halo serije se je odločil iti po poti samozaložništva.

Še naprej bodo delali na vsebini za Destiny 2, seveda pa se lahko zvesti igralci veselijo tudi nadaljevanja.

Vse to se sliši kot dobra novica za studio, ki nas že dolga leta razveseljuje z igrami a na mestu je previdnost.

Bungie je namreč junija prejel investicijo iz strani založnika NetEase v višini 100 milijonov dolarjev. Vam je to ime znano? Seveda, NetEase namreč stoji za naslovom Diablo Immortal in bo tega razpečeval na kitajskem trgu.

Prihodnost Bungija zna biti vsekakor zanimiva. Bomo dobili nov Destiny naslov, kjer bo manj mikrotranskacij? Kakšno igro bodo razvili v partnerstvu z NetEase in ali bo to spet neka mobilna igra?

Odgovor na to ve samo veliki B.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime