Windows 10 bo pričel rezervirati dodatnega 7GB diskovnega prostora za posodobitve

Vsi lastniki sistemskih diskov z omejeno kapaciteto lahko ob naslednji novici pričnete točiti solze, saj je Microsoft vse uporabnike Windows 10 pred nedavnim obvestil, da bo z naslednjo posodobitvijo 1903 pričel rezervirati precejšnjo dodatno kapaciteto na sistemskem disku. Vsakomur z zapolnjenim trdim diskom so priporočili predhodno zagotovitev 7GB prostora, saj jo bo v nasprotnem primeru Windows moral sprazniti sam in čeprav bi naj za potrebe tega izbrisal zgolj nepotrebne začasne datoteke, bi to vseeno lahko vodilo v izbris uporabniških datotek.

Odločitev Microsoft-a, da prične rezervirati dodatni prostor je že sprožila buren odziv nezadovoljnih uporabnikov, a svojo odločitev so branili z zagotovitvijo, da je metoda nujna za zagotovitev prostora na disku za posodobitve, aplikacije ter začasne datoteke.

Za primer lahko vzamemo posodobitev v oktobru 2018, kjer so se nekateri uporabniki v primeru nezadostne količine prostora srečali z izginotjem uporabniških datotek. Sprememba bi morala zagotoviti, da se to ne bo več zgodilo.

Trenutno namreč Windows naleti na problem, v kolikor je disk tako natrpan, da ne more normalno opravljati svojega dela. Nekatere aplikacije in usluge pričnejo delovati nestabilno in se lahko sesujejo. Dodaten prostor bi naj izboljšal stabilnost in poskrbel za tekoče delovanje.

Tako bi naj bila odločitev dokončna in takoj ob prihodu naslednje posodobitve v1903 letošnjo pomlad bodo uporabniki nenadoma zapazili dodatnih 7GB zasedenega prostora, ki bo rezerviran za Microsoft in njihove storitve. V primeru, da bodo prihodnje posodobitve potrebovale večjo količino prostora je povsem možno tudi, da se bo rezervirana količina še povečala, so rekli pri Microsoftu. Količina bo namreč variirala glede na potrebe in kljub manj prostora uporabniki naj ne bi naleteli na počasnejše delovanje ali kakšne druge probleme, bodo pa seveda morali utrpeti zračni mehurček na disku.

Če morda še ni očitno, se bo tudi sistemska zahtevnost Windows 10 s posodobitvijo dvignila, saj bo od sedaj za instalacijo na disku namesto 10GB prostora potreboval 17GB.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime