Bi imeli računalnik kot slavni Ninja? Ni panike, stalo vas bo samo 4.559€

Za slavnega streamerja, ki sliši na ime Ninja, je slišal že praktično vsak, pa četudi niti ne spremlja pretirano Twitch scene.

Fant, čigar pravo ime je Tyler Blevins, je eksplodiral v popularnosti, levji delež njegove slave pa mu je prineslo ravno preigravanje igre Fortnite, katera je, glede na vaše glasovanje, huronsko popularna tudi v Sloveniji.

Tipček preko Twitcha služi bogate denarce zato mu seveda ni težko odšteti evrov za pošteno gaming mašino.

Zagotovo pa se je kdo med vami že vprašal, kakšne komponente uporablja ta komaj 27 letni mladenič in za koliko bi vas njegova konfiguracija udarila po žepu.

Ugibanja je bilo včeraj konec, ko je spletna trgovina EIGRE.si sestavila prav njegovo konfiguracijo z le malenkost kozmetičnimi razlikami. Cena? Drobiž.

Skupni seštevek vseh njegovih komponent je 4.559€, kar je seveda veliko več kot bi povprečni oz. tudi velik navdušenec nad igričarstvom zapravil za novo postajo.

A če želite biti podobni svojemu vzorniku, je pač potrebno na široko tudi odpreti denarnico. Seveda je kar malce grešno na takšni beštiji poganjati samo Fortnite, kateri bi verjetno tekel tudi na domačem opekaču.

Torej, kaj vse potrebujemo?

Če niste vedeli, Ninja prodaja prav svoje ohišje in sicer se gre za v modro rumeno obarvani NZXT H700 Ninja midi-ATX s prozornim oknom. Že sama kišta vas bo obrala za 260,30€.

Spustimo se v drobovje. Seveda vzemite v račun, da gre v večini primerov za res najvišji rang komponent in ne razmišljamo kaj preveč, kako bi prihranili par 100€ tu in tam na ramu ali plošči.

Tam se nahaja procesor Intel Core i9-9900k za 648,46€, družbo pa mu dela kar 64GB DDR4 G.Skill Trident Z 3200MHz CL14 RGB pomnilnika, kateri vam bo odščipnil 967,04€ (opomba, CL14 je notranja latenca rama, nižja kot je, bolje je. In seveda dražje).

Seveda je potrebno poskrbeti tudi za hiter zagon Windowsov, zato pa boste primorani v nakup Samsung 970 PRO SSD 1TB M.2 80mm diska, kateri stane 378,50€. Ne pozabite na zajetno kolekcijo porednih filmov, ki bodo dom našli na Seagate IronWolf NAS 4TB 3,5″ SATA3 trdem disku, ta pa je v bistvu še najcenejša stvar v tej konfiguraciji, saj je stane samo 133,80€.

Brez poštene grafike ne bo šlo, zato je tu Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti Aorus, najdražja stvar v tej sestavi in vas bo oklestila za točno 1.396,90€.

Za vse te komponente ne smemo šparati pri dveh zadevah: matični plošči ter napajalniku.

Osnovna plošča je vrhunska Asus ROG Maximus XI Hero, katero najdemo pod cenovno postavko 306,33€, električno kri pa ji bo dostavil napajalnik Be Quiet! Dark Power Pro 11, ki za svojih 850W ter 80 Plus Platinum certifikat zahteva 220,61€.

Ne, nismo še končali.

Zato, da ob prvem zagonu mašine vse skupaj ne konča v plamenih, poskrbi vodno hlajenje NZXT Kraken X62, katero zahteva svojih 161,09€.

Seveda pa jo potrebno še poskrbeti, da vse utripa in se sveti. To nalogo prevzame skupek ventilatorjev NZXT Aer RGB 140, kateri zahtevajo denarno dajatev 80,80€.

In to je v bistvu to!

S tako konfiguracijo boste zagotovo glavni na vsaki LAN zabavi in z metlo boste primorani horde gikov, ki bodo obletali vašo kišto kot vešče okoli ognju.

Če ste prodali že obe ledvici in se vam v denarnici nahaja kup bankovcev, lahko obiščete sledečo povezavo, kjer je konfiguracija že sestavljena in pripravljena za naročilo (sestavite seveda sami ;)).

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime