League of Legends igralci razburjeni nad Riotom zaradi napake, ki je naredila “skin” kapsule praktično brezplačne

Nekaj dni si je razvijalec Riot, ki skrbi za popularni večigralski naslov League of Legends privoščil neljubo napako v svoji trgovini.

LoL namreč vsebuje dve valuti: Blue Essence (BE) ter Riot Points (RP). Slednje je moč kupiti samo s pravim denarjem medtem ko Blue Essence igralci prejmejo med samim preigravanjem igre.

BE je namenjen primarno za odklepanje novih herojev, medtem ko boste za kozmetične predmete kot so recimo novi “skini” morali slej ko prej poseči v pravo denarnico saj so zadeve predrage, da bi jih odklenili samo s preigravanjem igre.

A neljuba napaka je za par minut postavila ceno “Blood Moon” kapsul ter “Prestige” točke za ceno samo 1 BE. Redni igralci imajo ponavadi na voljo stotine ali pa še večje cifre zaloge Blue Essence, kar seveda pomeni, da so lahko v temu kratkemu času lahko nakupili ogromno kapsul in točk, praktično brezplačno.

Predstavnik Riota, Adriaan Noordzij, je na Twitterju sporočil, da bodo razveljavili vse nelegalno pridobljene “Prestige” točke, a tega ne bo storil za same kapsule. To je zaenkrat storil samo strežnik Garena, ki je razveljavil prav vse takšne nakupe.

Igralci so precej razburjeni nad Riotom, razburjajo pa se predvsem “whali” – tisti, ki so za igro zapravili stotine ali pa celo tisoče dolarjev.

Po njihovem ni prav, da so sami zapravili takšne ogromne količine denarcev, sedaj pa so nekateri prišli do dobrot skorajda brezplačno. Nekaj igralcev je celo zapriseglo, da če Riot ne razveljavi vseh nakupov, sami ne zapravijo v igri niti centa več.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime