Amazon testira nove, robotske dostavljalce

Do sedaj ste vsi gotovo slišali za grozne pogoje, ki vladajo v Amazonovih skladiščih. Delavci poročajo o naravnost nevzdržnih pogojih, saj največja trgovina na svetu preprosto od človeka zahteva preveč.

Namesto, da bi Amazon uredil svoje delovne pogoje, se raje vse bolj nagiba v smer robotkih pomočnikov. Ti ne zahtevajo plačila, delajo lahko brez premora in potrebujejo zelo malo vzdrževanja. Če se bo kdaj začela robotska vstaja proti ljudem, bo Amazon gotovo prvi na njihovi tapeti za odstrel.

Amazon je tako že postavil trgovine, ki ne zahtevajo skorajda nobenega osebja, vsi pa smo slišali tudi za dostave preko letečih dronov.

Sedaj pa so začeli s testiranjem robotov na kolesih, ki bodo dostavo opravili povsem samostojno.

Zadeva na prvi pogled izgleda kot smešna košara na kolesih in za preizkusno dobo je Amazon zasužnjil 6 robotov. Ti se zaenkrat nahajajo na območju Snohomish County v Washingtonu.

Dostave se izvajajo tekom dneva, vsakega robota pa na začetku spremlja en nadzornik, sčasoma pa naj bi košarice vse opravile same.

Amazon Scout, kakor se zadeva uradno imenuje, naj bi se znala izogibati pešcem ter živalskim kompanjonom, ob dostavi na pravilni naslov pa se mu odpre zgornja loputa in stranka že lahko prevzame paket.

Ni še jasno, kako točno bo robot vedel, da je dostavil paket pravilni osebi, vprašanje pa je tudi, koliko točno je pošiljka sploh zavarovana.

Zadeva je vsekakor zanimiva in če bo testiranje uspešno, zna kmalu velik deležen ljudi ostati brez službe. Takšna je pač robotska prihodnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime