Metro Exodus se poslovil od Steama in bo izšel ekskluzivno na Epic Games Store

Razvijalec Epic vlaga sladko prislužene denarce iz svoje igre Fortnite v razvoj svoje spletne trgovine Epic Games Store.

Stranke poskušajo zvabiti v svoj digitalni nakupovalni prostor na različne načine, med njih lahko prištejemo brezplačne naslove ter manjšo maržo pri samih prodajalcih.

Začeli pa so se posluževati tudi novega trika, ki se imenuje ekskluzivnost. Nedolgo nazaj nas je presenetila vest, da bo The Division 2 izšel samo na njihovi platformi (kakopak, poleg Uplay trgovine), sedaj pa bo isto pot ubrala tudi težko pričakovana post-apokaliptična streljanka Metro: Exodus.

Vsa prednaročila, ki so bila do sedaj narejena na Steamu bodo upoštevana, a igre od sedaj naprej ne bo več mogoče kupiti v Valvovi trgovini.

Založnik Deep Silver je pojasnil, da gre za omejeno ekskluzivnost in da se bo Metro spet na Steamu pojavil leto od izida, torej ga bomo tam lahko kupili šele 14. februarja 2020.

Dobra novica je to, da bo špil na Epic Game Store koštal samo 50€, kar je desetaka manj od prejšnje cene. To je verjetno posledica manjše marže, ki si jo od prodaje odtegne Epic, kar je posledično pripeljalo do nižje cene samega naslova.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime