Metro Exodus se poslovil od Steama in bo izšel ekskluzivno na Epic Games Store

Razvijalec Epic vlaga sladko prislužene denarce iz svoje igre Fortnite v razvoj svoje spletne trgovine Epic Games Store.

Stranke poskušajo zvabiti v svoj digitalni nakupovalni prostor na različne načine, med njih lahko prištejemo brezplačne naslove ter manjšo maržo pri samih prodajalcih.

Začeli pa so se posluževati tudi novega trika, ki se imenuje ekskluzivnost. Nedolgo nazaj nas je presenetila vest, da bo The Division 2 izšel samo na njihovi platformi (kakopak, poleg Uplay trgovine), sedaj pa bo isto pot ubrala tudi težko pričakovana post-apokaliptična streljanka Metro: Exodus.

Vsa prednaročila, ki so bila do sedaj narejena na Steamu bodo upoštevana, a igre od sedaj naprej ne bo več mogoče kupiti v Valvovi trgovini.

Založnik Deep Silver je pojasnil, da gre za omejeno ekskluzivnost in da se bo Metro spet na Steamu pojavil leto od izida, torej ga bomo tam lahko kupili šele 14. februarja 2020.

Dobra novica je to, da bo špil na Epic Game Store koštal samo 50€, kar je desetaka manj od prejšnje cene. To je verjetno posledica manjše marže, ki si jo od prodaje odtegne Epic, kar je posledično pripeljalo do nižje cene samega naslova.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!