4A Games: “Če se Metro Exodus ne bo dobro prodal na PCju, naslednjega Metro naslova ne bo več za računalnike”

Metro Exodus je ena najbolj pričakovanih iger letošnjega leta in izid se hitro približuje, saj ga bomo lahko začeli preigravati čez slaba dva tedna, natančneje 15. februarja.

Še preden pa je špil sploh izšel, je zabredel v precej veliko kontroverznost.

Založnik Deep Silver se je namreč odločil, da bo Exodus izšel ekskluzivno za novo nastalo trgovino Epic Games, na Steamu pa šele leto kasneje.

S tem so sprožili buren odziv igričarske publike, ki Epic Games trgovini ni ravno naklonjena. Njihovo jezo so utrpele nič hudega sluteča predhodnika, Metro 2033 in Metro Last Light, katera sta se znašla pod plazom negativnih recenzij uporabnikov.

Jezo je občutil tudi sam razvijalec in član studia 4A Games je na Gameguru forumu razodel svoje frustracije.

Pravi, da je bila odločitev za Epicovo trgovino nenadna in da se zaveda, da zna to biti nekaterim igralcem v nadlego. A ni se ustavil samo tu.

Razodel je še, da če bodo vsi igralci na PCju bojkotirali Exodus, naslednjega Metro naslova (če ta sploh bo kdaj izdelan), zagotovo ne bo več na računalnike.

Seveda je treba vse to jemati z rezervo. Razvijalec načeloma ne odloča, za katero platformo bodo izšli naslovi, saj ima te vajeti v roki založnik.

Je pa zanimivo, da prehod na Epicovo trgovino, ni pustil frustrirane samo igralce ampak tudi razvijalce.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!