Apple Watch ura rešila življenje 67 letnemu Norvežanu

Morda se komu zdijo pametne ure samo potrata denarja, saj vsak lahko vse stori preko svojega mobilnika.

Vseeno pa pametne ure kot so Apple Watch posedujejo več priročnih funkcij, ki znajo med drugim tudi komu rešiti življenje.

Kako te zadeve aktivirati smo že popisali, Apple Watch pa je nedavno rešil življenje 67 letnega Norvežana.

Toralv Østvang je omedlel sredi kopalnice in si močno poškodoval obraz. Apple Watch vsebuje funkcijo, katera lahko zazna vaš padec in takrat nagovori uporabnika, če je z njim vse v redu. Če se ta v roku minute ne odzove, takoj sproži klic v sili.

Na ta način so reševalci našli okrvavljenega Toralva, ki je bil par obližev kasneje kot nov a zadeva bi lahko imela veliko bolj tragičen konec, če mu ne bi pomagala priročna zapestna naprava.

Funkcija zaznavanja padca je samodejno omogočena za vsakega uporabnika, ki šteje nad 65 let, preko nastavitev pa jo lahko ročno vklopi vsak.

To pa ni edina zgodba, ko je Apple Watch pomagal rešiti življenje.

Decembra je za Apple Watch Series izšla posodobitev, preko katere so lahko uporabniki naredili ECG oz. test elektrokardiografije. Vse kar morate narediti je, da svoj prst prislonite na uro in ura vas bo opozorila na morebitne nepravilnosti pri bitju vašega srca.

To je storil tudi Ed Dentel, ki je zadevo stestiral takoj, ko je postala na voljo. Apple Watch ga je opozoril na atrijsko fibrilacijo, kar pomeni, da ima nepravilno bitje srca.

Takšno opozorilo je prejel Ed, ko je aplikacija zaznala nepravilno bitje srca.

Ed je najprej pomislil, da gre za hrošča v programski opremi, saj se je počutil povsem zdrav. Vseeno je odšel urgenco in tam so potrdili diagnozo. Tako se lahko zahvali prav svoji uri, da še danes normalno živi naprej.

Apple Watch tako ni več samo modni trend ampak zna postati dober pripomoček, predvsem za starejše ali pa tiste slabega zdravja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime