Chernobylite je nova preživetvena grozljivka, ki močno spominja na serijo STALKER

Zadnje čase opažamo veliko več iger, ki so si za lokacijo dogajanja izbrale post-apokaliptično okolje Sovjetske zveze oz. Rusije.

Iz glave lahko naštejemo RPG Atom, tu pa sta še prihajajoča Metro Exodus in pa Atomic Heart. Komaj čakamo, da postane še STALKER 2 realnost in naše komunistične želje bodo potešene.

Do takrat pa nas zna pozabavati novo napovedana preživetvena grozljivka, katera sliši na ime Chernobylite.

Dela jo razvijalec Farm 51, za mesto dogajanja pa so si izbrali, kaj drugega kot pa, Chernobyl.

Soočeni bomo z nadnaravnimi pojavi, pot pa nam bodo prečkale tudi običajne, mutirane beštije.

Chernobylite bo dajal poudarek na preživetvene mehanike, saj bodo okoli razposajeni paketki prve pomoči redki zato se bomo morali zanašati na naše znanje kemije in si sami ustvariti zaloge prve pomoči.

Veliko bo tudi raziskovanja in za preučevanje okoliških pojavov se bomo morali zanašati na razna orodja.

Iz spodnjega napovednika lahko presodimo, da Chernobylite ne skriva svojega navdiha, kateri je seveda franšiza STALKER. A zdi se, da bo tokrat veliko več poudarka na grozljivosti, na enem delu dejansko naletimo na vojaka, s hitro tresočo glavo, kar takoj spomni na film Jacob’s Ladder.

Igrali bomo fizika, katerega je nesreča v mestu Chernobyl oropala punce. Čeprav je naš junaček želel naprej s svojim življenjem, ga spomini še vedno zasledujejo in tako se 30 let kasneje zopet odpravi v The Zone, kar naj bi mu, vsaj tako upa, ponoči zopet podarilo spanec.

Datuma izida zaenkrat še nimamo, ima pa špil svojo stran na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime