THQ Nordic prevzel razvijalca igre Kingdom Come: Deliverance, Warhorse Studios

Danes mineva natanko leto dni odkar smo na računalnike lahko namestili najboljši RPG izteklega leta, Kingdom Come: Deliverance. Gre za enega izmed redkejših resnično uspešnih Kickstarter projektov, ki je v popolnosti uspel izpolniti pričakovanja igralcev. Vendar tudi tokrat ni šlo brez težav. Prestavitve izida so si sledile ena za drugo in čeravno bi morala biti po prvotnih načrtih izdana že v 2015, so do dejanske splavitve pretekla še 3 leta.

Na Kickstarterju so zahtevanih 350.000€ presegli kar za več kot 3 krat, kar nanese dobrih 1.250.000€. Zaradi globoko zavlečenega razvoja, so finančna sredstva hitro pošla, kar je vodilo do iskanja zunanjih investitorjev. Kakorkoli, razvijalcev je uspelo dostaviti obljubljeno in igra se je kljub napadom SJW prodajala dobro. Do tega trenutka je bilo prodanih več kot 2 milijona kopij.

Tako me ni presenetila novica o prevzemu. THQ Nordic so odkupili 100% delnic studia Warhorse Studios za 33.3 milijone €. Vsekakor je novica razveseljujoča, nenazadnje imajo pri THQ Nordic obilico izkušenj z RPG naslovi in komaj čakam na naslednika, Kingdom Come: Deliverance 2, ki naj bi že lep čas bil v fazi planiranja.

Naš opis lahko preberete TUKAJ.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime