Zavrnjena tudi tožba ustvarjalca plesa Carlton

Alfonso Ribeiro, ameriški igralec in televizijska osebnost je izgubil tožbo na sodišču, potem ko se je spravil nad ustvarjalce igre Fortnite, saj naj bi te brez njegovega dovoljenja uporabili “njegov” svetovno znani ples imenovan Carlton.

No Riberia je ustavil ameriški urad za lastnino oz. avtorske pravice, kjer so mu podali razlog, da se plesa oziroma plesne točke enostavno ne da lastiti. Carlton je sicer svetovno znani ples iz serije Fresh Prince of Bel-Air (sl. Princ z Bel-Aira), ki je bila izjemno popularna v 90-ih, kjer je imel eno glavnih vlog tudi Will Smith.

carlton
Ples Carlton

Tožbe proti Fortnitu se kar vrstijo, a je verjetnost, da bi Epic Games katero izmed tožb dejansko izgubil majhna, prav zaradi razloga, ki ga je podal urad za lastnino v ZDA. Tožbe so ob enem izgubili tudi ustvarjalci kot so 2 Milly, Backpack Kid in Orange Shirt Kid o katerih smo že pisali. Urad za lastnino je ob enem podal tudi razlog, da mora biti ob podobnih primerih “ples” oz. gibi polastninjeni preden se tožba sploh lahko obravnava. Po vsej verjetnosti bi v kakšni drugi igri ali kje drugje tak primer bil prezrt, a je Fortnite tako popularen, da si vsi želijo iztržiti kar je možno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime