Prvi Samsungov telefon z zložljivim zaslonom vas bo obral za slabih 2.000 €

Samsung nas že dolgo draži s svojo napravo, ki bo hkrati telefon in tudi tablica. V preteklosti smo dobili samo kratki vpogled, včeraj pa se je končno odvila konferenca Galaxy Unpacked v San Franciscu in končno smo dobili tudi poln vpogled v to misteriozno napravo.

Imenuje se Samsung Galaxy Fold in naprava je vsekakor zanimiva a bo za svojo revolucionarno tehnologija zahtevala tudi močan cenovni davek.

Vsebuje Infinity Flex zaslon, ta pa Foldu omogoča da lahko ekran upogibamo in jo iz tablice instantno pretvorimo v telefon.

V telefonskem načinu bo zaslon meril 4.6 inča in bo vseboval ločljivost 1960 x 840, ob razširitvi pa nas pričaka tablica, premera 7.3 inča in resolucije 2152 x 1536.

Galaxy Fold pod pokrovom skriva 7nm procesor ter kar 12 GB pomnilnika. Kaj točno bo telefon počel s takšno ogromno količino RAMa mi je sicer neznanka, a na papirju vsekakor izgleda impresivno.

Za shranjevanje podatkov bo služila hramba, velikosti 512 GB, kar bo shranilo veliko, veliko Instagram slik.

Zanimivo je, Galaxy Fold vsebuje kar dve bateriji, obe so 4,380mAh in s tem se je Samsung elegantno izognil problemu napajanja, saj baterije preprosto ni moč upogibati in je zato vsako namestil na svojo stran.

Kamer je kar 6, tri od teh se nahajajo na zadnji strani in zajemajo “wide”, “ultrawide” ter” telephoto” leče. Tudi na sprednji strani se nahajajo tri kamere, dve od teh na zarezi v zgornjem desnem kotu zaslona ter še ena navadna “cover” kamera.

Samsung pravi, da je pridno delal tudi s proizvajalci aplikacij kot so Microsoft ter Google. Zato so programi WhatsApp, Microsoft Office, YouTube in Netflix posebej prilagojeni za njihov izdelek, to pa omogoča instantno prilagajanje različnim zaslonom in dimenzijam, brez nepotrebnega vmesnega čakanja.

Galaxy Fold bo na voljo v štirih različnih barvah: Cosmic Black, Space Silver, Martian Green ter Astral Blue, moč pa bo kostumizirati tudi samo hrbtenico naprave.

Galaxy Fold bo na voljo v 5G in LTE inačicah, kot pionir na področju upogljivih zaslonov pa bo zahteval kar 1,980 $.

Uraden izid je napovedan za 26. april 2019.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime