Fortnite v e-šport za leto 2019 vložil kar 100 milijonov $

Po rekordnem letu 2018 za igro Fortnite, so se v letu 2019 pri Epic Games odločili investirati v e-šport tekmovanja. Najavili so namreč svetovno prvenstvo, kamor bodo v letu 2019 vložili kar 100 milijonov ameriških dolarjev nagrade, najvišja za zmagovalca svetovnega prvenstva pa bo znašala kar 3 milijone dolarjev.

Za začetek se bodo odvijale tedenske kvalifikacije, ki se bodo pričele 13. aprila in končale 16. junija letos. Vsak teden bodo pri Epic Games v tekmovanje razdelili 1 milijon $, ki bo razdeljen med najboljše igralce teh odprtih kvalifikacij. Najboljših 100 solo igralcev in 50 duo igralcev bo potem povabljenih na zaključni dogodek v New York City med 26. in 28. junijem, kjer bo nagradni sklad kar 30 milijonov ameriških dolarjev.

Vsak igralec bo domov tako odnesel vsaj 50.000$, medtem ko bo zmagovalec pobral neverjetne 3 milijone. Za povrh pa se bodo do konca koledarskega leta nadaljevali tedenski turnirji, kjer bo imel vsak po milijon dolarjev nagrade.

Za udeležbo na tekmovanju bodo morali igralci presegati 13 let starosti, vsi pod 17 leti pa bodo potrebovali tudi dovoljenje skrbnika. Poleg starostne omejitve se lahko prijavijo tudi le tisti igralci, ki na svojih računih niso imeli nobenih blokad.

To je izjemna priložnost tudi za nekatere slovenske igralce, ki definitivno imajo potencial, da se uvrstijo na omenjeni turnir in domov odnesejo denarne nagrade. Pred kratkim je potekal tudi T-Squad invitational, ki ga je organiziral slovenski igralec Tohaj, ki je član ekipe G2 Esports. Gostoval je svoj turnir, na katerem je glavno nagrado odnesel prav Atlantis K1nzell, ki je zmagal v 5. tednu Summer Skirmish turnirja in se bo predstavil tudi na ESL Katowice Royale. Prav ona dva bi lahko še najbolj konkurirala za nastop na tem dogodku, zato držimo pesti!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime