Huawei napovedal svoj upogljivi telefon Mate X, ta pa bo stal kar 2,299 €

Ni še minil dober teden, odkar je podjetje Samsung napovedalo svojo prvo napravo z upogljivim zaslonom Galaxy Fold, že se je oglasil tudi njegov tekmec Huawei.

Dejansko sem pričakoval, da bo Samsung kmalu dobil tekmece a ne tako hitro. Na predstavitvi MWC 2019 je Huawei prikazal Mate X in ta ni v nobeni prototipni fazi ampak izgleda kot izdelek, ki je že pripravljen za prodajo.

Zaslon OLED vsebuje zanimive funkcije.

Ko je naprava zložena, vsebuje na vsaki strani en ekran. Prvi je tisti glavni in ta ne vsebuje prav nobene zareze, saj je Huawei preselil tri kamere ter bliskavico na stranico telefona, ki služi kot nekakšno držalo naprave, hkrati pa se na njej nahaja zaklopka, ki drži zložljivi telefon na mestu.

Glavni zaslon ne vsebuje prav nobene zareze.

Na drugi strani naprave se nahaja manjši zaslon, ta pa je uporaben za zajemanje “selfijev” ali pa da delimo vsebino sekundarnega zaslona z uporabnikom na drugi strani telefona.

Ko se naprava spravi v svojo polno obliko, dobimo kvadratno tablico, z minimalnimi stranicami.

Tablica vsebuje minimalne robove.

Poglejmo si specifikacije in se osredotočimo najprej na tri različne zaslone:

  • glavni zaslon (pri telefonu): 6.6 inča, resolucija 2480 x 1148
  • zadnji zaslon (pri telefonu): 6.4 inča, resolucija 2480 x 892
  • tablica: 8 inčev, resolucija 2480 x 2200

Napravo bo poganjal procesor Kirin 980, katerega lahko že zasledimo v telefonih Mate 20 Pro ter Honor View 20. Pristono bo še 8 GB pomnilnika ter 512 GB prostora za shranjevanje, za vse skupaj pa bo skrbela 4,500mAh baterija.

Mate X obljublja tudi tehnologijo 5G, impresivna pa je tudi priročnost uporabe, saj bo naprava tudi v zložljivem stanju v širino merila samo 11mm.

Vse skupaj pa bo zahtevalo svojo ceno.

Že Galaxy Fold je s svojo ceno 1,980 € marsikoga pustil odprtih ust, Huawei Mate X pa gre še korak dlje, saj bo zase zahteval 2,299 €!

A to je očitno cena te nove tehnologije zato bomo navadni smrtniki na prepogibanje svojih telefonov morali še malce počakati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime