Kje za vraga je nadaljevanje filma Pobesneli Max?!

Včeraj sem pregledoval novo prispele filme na Netflixu in v oko mi je stopil Pobesneli Max: Cesta besa, katerega sem sicer poprej že ogledal in film je tako odličen, da si je zaslužil nov ogled.

Sem pa bil malce presenečen nad datumom izida, saj je film izšel že leta 2015 in v misel mi je takoj stopilo vprašanje: “kje za vraga je moje nadaljevanje?!”

Film je bil navsezadnje blagajniški hit in po temu času bi še morali dobiti nadaljevanje avantur samotarskega Maxa ali pa vsaj stranski del, kjer bi si pogledali zgodbo karakterja Furiosa.

A po štirih letih ni ne duha, ne sluha o nadaljevanju. Dobili nismo niti napovednika, dražilnika ali pa vsaj slik. Kaj torej čakajo?

Resnica je precej grda in ko je nekaj grdo, ponavadi vključuje odvetnike.

Za film je poskrbel režiser George Miller, ki je režiral prav vse dele franšize Mad Max; torej tudi tiste, v katerih je nastopal še Mel Gibson.

Njegova produkcijska hiša Kennedy Miller Mitchell, ki si tudi lasti pravice do imena Mad Max, je trenutno v tožbi s studiem Warner Bros., saj naj bi jim ti dolgovali 9 milijonov dolarjev. Dodatni denar naj bi si prislužili, ker naj bi bil film posnet za manj kot pa je bilo odobrenega proračuna. Cesta besa je za dokončanje zahtevala 154,6 milijonov dolarjev, medtem ko je bil proračun 157 milijonov.

Prav tako Miller pravi, da se je Warner Bros. vmešaval v snemanje povsem nepotrebno. Tako so vztrajali, da Miller ne posname nekaterih scen v Citadeli in zahtevali ponovno snemanje nekaterih prizorov, kar je zopet zamaknilo produkcijo.

Warner Bros. toži Millerja nazaj, saj naj bi ta kršil podpisano pogodbo. Kot prvo, naj bi bila Cesta besa dolga vsega 100 minut, hkrati pa so ciljali na mladostnike, s starostno oznako PG-13. Film je bil na koncu dolg 120 minut ter si prislužil oznako R, kar je po mojem mnenju edino prav, saj kdo za vraga bo gledal povsem cenzuriran del Mad Max franšize?

Pred sporom je imel Miller že pripravljen scenarij za še dva dela, eden od njih pa bil osredotočen na karakter Furiose, ki jo je odlično upodobila igralka Charlize Theron.

Warner Bros., bi lahko samo prosim že plačali človeka in naj se že začne prekleto snemanje? Cesta besa je navsezadnje bila huronska uspešnica, saj je zaslužil 378 milijonov dolarjev, hkrati pa si je prislužil 10 nominacij za Oskarja, med njimi za najboljšega režiserja ter najboljši film, pri katerem je imel levjo zaslugo ravno Miller.

Teh 9 milijonov je za Warner Bros. drobiž in od novih delov bi zaslužili veliko več. Poleg tega Miller ni več mlad poba, šteje namreč že 73 let in čas se presneto hitro izteka za nove dele franšize Pobesneli Max.

A pogoltnost založnika je neizmerna in očitno želijo izžeti še zadnji fičnik od vsakega ustvarjalca, medtem pa se lahko za nadaljevanja obrišemo pod nosom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime