Microsoft razkril tehnologijo, ki omogoča “streamanje” Xbox One iger na praktično vsako napravo

Streamanje kmalu ne bo pomenilo samo gledanje posnetkov na YouTubu ter Twitchu ampak zna kmalu postati legitimna zadeva za igranje iger.

Lani nas je presenetil Google, ki je v testiranje ponudil Project Stream, ta pa je omogočil preigravanje igre Assassin’s Creed Odyssey, brez da bi uporabnik potreboval konzolo, PC ali pa celo kupljeno verzijo igre. Dovolj je bila že močna internetna povezava in zabava se je lahko začela.

Nekaj dni nazaj pa je svojo storitev predstavil tudi Microsoft in ta se imenuje xCloud.

Zabave željni igralci bodo tako lahko preko močne internetne povezave lahko preigravali Xbox One igre, te pa bodo “streamane” iz konzol, ki jih je Microsoft postavil po celi zemeljski obli.

Igre bo tako moč poganjati na TV-ju, telefonu ali pa tablici, potrebovali pa bomo pa bodisi Microsoftov kontroler ali pa se bomo poslužili kontrol, ki bodo vidne na zaslonu na dotik.

Phil Spencer, šef Xbox divizije pravi, da želijo igralcem omogočiti igranje kjerkoli in da to ne bo nadomestitev klasične konzole.

V posnetku je prikazano igranje iger Forza, Crackdown in Lucky’s Tale in zadeve izgledajo povsem igralne, brez nadležnega zamika.

Seveda bo samo praksa pokazala, kako se bo zadeva obnesla v naši dnevni sobi.

Zaenkrat xCloud še nima datuma izida, verjetno pa bo za tehnološko iznajdbo potrebno plačevati mesečno naročnino.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime