YouTube onemogočil komentiranje posnetkov v katerih nastopajo otroci

Nekaj časa nazaj smo bili priča izjemnemu kontroverznemu dogodku v katerega se je zapletla priljubljena platforma YouTube.

Eden uporabnik je odkril problem glede algoritma priporočitve novih posnetkov, saj je ta začel priporočati posnetke mladih deklet, globoko pod legalno starostjo. V komentarjih teh posnetkov so se naselili pedofili, ki so potem drug drugemu priporočali nove posnetke in se tako tudi povezovali.

YouTube je nato odstranil ogromno vprašljivih računov ter onemogočil komentiranje na nekaterih videih. Vendar vprašanje je ostalo, kako se s to problematiko boriti v prihodnosti, saj lahko pedofila odstranijo vendar bo ta v nekaj trenutkih ustvaril nov račun.

YouTubu ni ostalo drugega kot pa da onemogoči komentiranje vse posnetkov, v katerih se nahajajo otroci. Priznavajo sicer, da je komentiranje sestavni del njihove izkušnje vendar je bolj pomembno, da se njihovi uporabniki počutijo varni.

Destine milijonov videov je tako izgubilo možnost komentiranja, prav tako bo v delo stopila nova moderatorska umetna inteligenca, ki bo bolje nadzorovala neželene komentarje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime