Kontroverzni naslov Rape Day umaknjen iz Steama

V preteklih dneh je širom igričarskih krogov završala vest o novem, kontroverznem naslovu Rape Day, ki naj bi aprila izšel na Steamu.

Igra se dogaja med zombie apokalipso, kar je očitno perfekten izgovor za posiljevanje žensk. Naša naloga naj bi bilo verbalno napadanje, ubijanje in posiljevanje pripadnic ženskega spola, kar je seveda precej nagnusno, tudi za vsega vajeno igričarsko industrijo.

Skupnost se je nad igro močno razburila in takoj se je pojavil klic za bojkot igre ter njeno odstranitev iz trgovine. Valve je v preteklosti široko odprl vrata Steam trgovine in se je držal mentalitete “vse je dovoljeno”, a si je ob temu naslovu premislil.

“Po številnih medsebojnih razgovorih, smo se odločili da ‘Rape Day’ predstavlja neznano količino stroškov in tveganja, zato smo ga odstranili iz trgovine. Spoštujemo željo razvijalcev po svojemu izražanju in namen Steama je, da razvijalci najdejo svojo publiko. Ampak ta razvijalec je izbral vsebino in jo predstavil na tak način, da mu pri temu zelo težko lahko pomagamo.”

Kar je sicer malce čudna izjava, ki se bere kot da hočejo imeti takšen izdelek na svojih policah, a ne želijo plačevati za odvetnike.

Rape Day je razvil samo en možakar, Desk Plant, ta pa na svoji strani pravi, da bo poskušal svoj naslov izdati na kakšni drugi platformi, hkrati pa se bo poskušal povezati z drugimi razvijalci kontroverzne vsebine in skupaj ustanoviti trgovino za igre, ki so preveč moralno vprašljive za Steam.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime