Anthem igralci grozijo z bojkotom igre

Da je Anthem ob izidu pristal v težkih vodah, je do sedaj jasno že vsakemu, pravovernemu igričarju.

To kažejo tudi prodajne številke, saj je igra prodala fizičnih kopij precej manj celo od Biowarove prejšnje igre, Mass Effect Andromeda, pa že tiste niso bile vredne proslavljanja.

Anthem je nekaj igralcev vendarle nabral a tudi tem je očitno prekipelo. Na Redditu se je pojavil prispevek, kjer se vse igralce poziva k bojkotu igre med 11. in 15. marcem.

Za tone jeze je poskrbel nedaven hrošč, ki pa je dejansko igri močno koristil in jo naredil bolj zabavno, dokler ga ni Bioware odpravil.

Hrošč je namreč za 11 ur poskrbel, da so igralci dobivali “Masterworks” ter “Legendary” predmete pri bojevanju precej bolj pogosto kot pa je to običajno. Anthem je namreč precej škrt pri podelitvi takšnih orožij in od igralcev pričakuje namesto tega, ure in ure “grindanja”, kar pa je v sodobnem igričarskem svetu precej neželena dejavnost.

Igralci zato sumijo, da Bioware in EA načrtno kvarita prave igralne mehanike, saj želita čimveč zaslužiti od mikrotransakcij, igralce pa obdržati v igri preko neumornega “grinda”.

Reddit tema je postala tako popularna, da je Bioware vendarle prisluhnil. Njihov predstavnik Chad Robertson je na Twitterju zapisal, da so slišali njihove pritožbe in da bodo igro razvijali v skladu z željami igričarske skupnosti.

Če bo od tega kaj res, zna Anthem celo imeti prihodnost ter se preleviti v spodobno večigralsko izkušnjo kot je denimo to pred njim uspelo Ubisoftovi igri For Honor.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime